تشریفات و مراسمات
تشریفات و مراسمات
مد و لباس مراسم
مد و لباس مراسم
آرایش و زیبایی
آرایش و زیبایی
غذا و خوراکی
غذا و خوراکی
گالری عکس
گالری عکس
گل، شمع و میوه آرایی
گل، شمع و میوه آرایی
سفره و دکوراسیون
سفره و دکوراسیون
خانواده موفق
خانواده موفق
ایده های دیگر
ایده های دیگر

جدیدترین های دسته‌بندی: غذا و خوراکی عروسی

غذای عروسی

یکی از مهمترین بخش های مراسم عروسی بی شک بخش پذیرایی است که دارای اهمیت خاصی است. مهمترین بخش پذیرایی غذای عروسی است.

با توجه به اینکه مهمان ها اغلب به شام عروسی توجه می کنند پس مطمئنا انتظار یک شام خوشمزه و عالی را دارند. از فاکتورهای مهم هر عروسی که بعدها از آن یاد می کنند کیفیت شام عروسی است.

در مراسم عروسی مهمان ها از همه  ی رده های سنی حضور دارند. به همین دلیل باید شما شام عروسی رو طوری انتخاب کنید که مناسب همه ذائقه ها باشد و همه از خوردن آن لذت ببرند.

چگونگی سرو غذا

شام عروسی با توجه به بودجه شما می تواند در دو نوع دیس پرس یا سلف سرویس سرو شود.

سلف سرویس دارای قیمت بالاتری نسبت به دیس پرس است و چون تنوع غذا و پیش غذا در آن زیاد است بیشتر از ظرفیت مهمان های عروسی غذا تدارک دیده می شود. چرا که ممکن است بعضی از غذاها ظرفداران زیادی داشته باشند. اما برخلاف سلف سرویس در دیس پرس فقط دو نوع غذا و یک پیش غذا سرو می شود.

مزایا و معایب سروهای مختلف

در سلف سرویس با توجه به تنوع زیاد غذا و پیش غذا، هم بودجه زیادی مصرف می شود و هم اسراف در آن بسیار زیاد است. در این نوع پذیرایی مهمانان به دلیل تنوع غذایی نمی توانند غذاهای مختلف را تست کنند به همین دلیل بیشتر غذاها حیف و میل می شوند. با توجه به فرهنگ دینی و ایرانی که ما داریم باید برای جلوگیری از اسراف تدابیر کارآمدی اندیشه شود. چرا که در این نوع پذیرایی ها رستوران ها در پایان عروسی همه غذاها را دور می ریزند. در حالی که بسیار از آنها دست نخورده و قابل استفاده هستند.

شما می توانید با توجه به پیشنهادهایی که انجمن های خیریه ارائه کرده اند برای جلوگیری از اسراف، غذاهایی را که مانده و دست نخورده هستند در بسته بندی های مشخص ریخته و به دست نیاز مندان برسانید. در این صورت هم از اسراف  بخش زیادی از سرمایه  جلوگیری کرده اید هم تعداد زیادی از هم وطنان نیازمند را در شادی عروسی خود شریک کرده اید.

در سرو غذا به شکل دیس پرس هم ما با محدودیت غذا روبرو هستید چون شما فقط دو نوع غذا و یک پیش غذا در منوی غذای عروسی خود دارید. به دلیل محدودیت غذایی ممکن است برخی از مهمان ها از غذای عروسی استقبال نکنند. ولی باید توجه کرد که در این نوع پذیرایی بهتر است که غذاهایی را سفارش دهید که در میان عموم مردم محبوبیت دارند و بیشتر از آن استقبال می شود. معمولا غذاهایی مانند باقالا پلو و کباب با ذائقه اکثر مردم سازگار است.

غذای اصلی شام عروسی

اغلب تالارها منوهای یکسانی را برای شام عروسی به شما ارائه می دهند. منوی اکثر تالارها می تواند شامل موارد زیر باشد که شما می توانید با توجه به علاقه و بودجه خود آن ها را تغییر دهید.

انواع کباب: شامل کباب برگ، کوبیده، بختیاری، قفقفازی، جوجه کباب، سلطانی و .. می شود.

انواع پلو: شامل شیرین پلو، باقالا پلو، ته چین مرغ، آلبالو پلو، مرصع پلو، زرشک پلو و پلوهای مخلوط نظیر، پلوی مکزیکی، پلوی ضعفرانی، پلوی یونانی و چینی و … می شود.

انواع خورشت: که شامل خورشت قیمه، خورشت خلال، خورشت قورمه سبزی، خورشت فسنجان، خورشت کاری و …. می باشد.

انواع خوراک ها: که شامل خوراک چیکن استروگانوف، خوراک بیف استروگانف، انواع استیک، انواع خوراک گوشت و مرغ، انواع شنیسل و … می باشد.

غذاهای دریایی: که شامل ماهی غزل آلا، قلیه ماهی، اوزون برون، شیرماهی، ماهی گریل شده، قلیه ماهی، انواع میگو، خوراک سوشی و … می باشد.

انواع سالاد: که اعم از سالاد اولویه، سالاد سبزی جات، سالاد گل کلم، سالاد ماکارونی، سالاد قارچ و پنیر، سالاد تند عربی، سالاد پاستای ایتالیایی و … است.

میان وعده ها: که اعم از انواع ناگت مرغ و گوشت و میگو، پاچینی، اسنک ها و … است.

انواع دسرها: که شامل انواع ژله، موس ها، پودینگ ها، کرم کارامل، ترامیسو، کیک بستنی، کیک بستنی، کیک یخچالی، چیز کیک و … می شود.

نوشیدنی ها: که شامل آب معدنی، نوشابه، دوغ، دلستر، آب میوه، شربت و … است.

دیزاین سالن پذیرایی

صندلی های شیواری، گل آرایی روی میز مهمانان و جایگاه عروس و داماد، شمع آرایی، ظروف پذیرایی و مجلسی رنگارنگ در طرح های مختلف، نور پردازی محوطه ی بیرون و داخل سالن و … مجموعه ای از طراحی و دیزاین داخلی سالن عروسی است.

برای پذیرایی و ارائه خدمات معمولا به ازای هر 15 نفر یک مهماندار مشغول این کار است. این تعداد بر اساس امکانات تالار کم و زیاد می شود.

هزینه شام عروسی

قیمت شام عروسی با توجه به منوی انتخابی شما می تواند متغییر باشد. علاوه براین موارد کیفیت غذا، تالاری که انتخاب کرده اید و نحوه ارائه خدمات می تواند در افزایش یا کاهش قیمت ها موثر است. اگر سلف سرویس انتخاب کرده باشید تاثیر زیادی بر افزایش قیمت ها دارد.

پذیرایی ساده و دو نوع غذا و میوه و شیرینی دارای حداقل قیمت است اما اگر بخواهید تنوع غذایی بیشتری انتخاب کنید هزینه های شما افزایش چشم گیری خواهد داشت.

علاوه بر هزینه های گفته شده هزینه تالار پذیرای و ورودی برای هر نفر نیز به آن اضافه می شود و با توجه به آن متوسط قیمت برای هر نفر به دست می آید. البته افزایش و کاهش این هزینه ها باز هم بر عهده میزبان است. تنوع منوی غذایی، استفاده از خدمات اضافی و افزایش یا کاهش مهمانان می تواند این لیست را تغییر دهد.

به طور کلی می توان نتیجه گرفت که عروسی های ساده و کم خرج با تعداد مهمانان محدود می تواند برای شروع یک زندگی، مخصوصا برای زوج هایی که درآمد کمی دارند مناسب است.