3 جایگاه ترتیب رنگ اصلی در نمودار رنگ ها

3 جایگاه ترتیب رنگ اصلی در نمودار رنگ ها
فهرست مطالب

نمودار ترتیب رنگ اصلی بر اساس دایره رنگی که همه ما حداقل یک بار در زندگی دیده ایم تعیین می شود. این متن را تا انتها بخوانید و با قواعد ترکیب رنگ ها از دایره ترتیب رنگ که می توانید برای کمد لباس تان از آن بهره ببرید آشنا شوید.

 

ترتیب رنگ اصلی

زمانی که به نمودار ترتیب رنگ ها نگاه می کنید با این 12  ترتیب رنگ اصلی و مشخص مواجه خواهید شد.

  1. قرمز
  2. قرمز بنفش
  3. بنفش
  4. آبی بنفش
  5. آبی
  6. سبز آبی
  7. سبز
  8. سبز زرد
  9. زرد
  10. زرد نارنجی
  11. نارنجی
  12. قرمز نارنجی

ترتیب رنگ رنگ های واقعی هستند که شما در نمودار و یا دایره  ترتیب رنگ ها به وضوح می توانید آن ها را ببینید و مشخصات آن ها را تشخیص بدهید. اگر رنگ سفید به هر کدام آن ها اضافه کنید ته رنگ آن کمی تغییر می کند. به عنوان مثال اضافه کردن رنگ سفید به  رنگ بنفش باعث تولید رنگ اسطوخودوسی می شود و یا اگر رنگ سفید را به رنگ قرمز اضافه کنید رنگ صورتی به وجود می آیند.

 

 

از طرف دیگر اضافه کردن رنگ سیاه به رنگ بنفش رنگ آلویی به وجود می‌آورد و اضافه کردن رنگ مشکی به قرمز رنگ آجری یا را تولید می‌کند همچنین شما می توانید تناژ رنگ ها را با اضافه کردن هم رنگ سفید و هم مشکی (رنگ طوسی) تغییر بدهید. به این ترتیب تناژ رنگ متفاوت می شود.

 

 

با اعمال این تغییرات می توانید هر رنگ دلخواه تان را به وجود بیاورید. چیزی که باعث هم خانواده شدن رنگها با هم در نمودار رنگ می شود، یقیقاً ویژگی است که ست کردن آن ها را با هم آسان و یا دشوار می‌کند.

 

جایگاه رنگ در نمودار ترتیب رنگ ها

بر اساس موقعیت قرارگیری رنگ ها در این نمودار رنگ های ست یا مکمل تشخیص داده می شود.

رنگ های مشابه : رنگ هایی که در دایره رنگ کنار هم قرار گرفته ‌اند رنگ مشابه هم هستند. بنابراین زرد و سبز زرد به عنوان مثال رنگ های شبیه هم هستند. این رنگ به راحتی قابل تشخیص و تمیز داده شدن هستند. به عنوان مثال یک کراوات به رنگ قرمز نارنجی با پیراهنی به رنگ قرمز رنگ به خوبی هماهنگ می شود.

زمانی که دو رنگ در دایره رنگ ها بیش از حد به هم نزدیک باشند به راحتی با هم ست می شوند یکی از رنگ ها را به عنوان پالت رنگی تان انتخاب کنید و سپس با رنگ هایی که در طرفین آن قرار گرفتند اکسسوری تان را با آن ست کنید.

تا تاکنون راجع به رنگ سرد و گرم چیزی شنیده‌ اید؟ اینجا جایی است که نقش آن ها پر رنگ تر دیده می شود. در بسیاری از موارد  ست کردن رنگ سرد با هم (مانند سبز آبی بنفش ) همین طور هماهنگ کردن رنگ‌ گرم با یکدیگر (مانند قرمز زرد و نارنجی) ریسک کمتری دارد و هماهنگ شدن آن ها با یکدیگر تضمین شده است.

اما علاوه بر این شما نمی توانید ترکیب های بسیار جذابی را با انتخاب دو تناژ رنگی سرد و یک تناژ رنگی گرم و یا برعکس داشته باشید. ترکیب کت و شلوار سرمه ای، پیراهن آبی روشن و کراوات قرمز ترکیبی است که همیشه توصیه شده است.

ست رنگ های مکمل:  رنگ های مکمل در دو جهت روبروی هم در چرخه رنگ قرار گرفته اند. به عنوان مثال سبز و قرمز، زرد و بنفش رنگ های مکمل هستند. این رنگ ها برای ست کردن سخت ترین رنگ ها می باشند. با این حال به خوبی یکدیگر را کامل می کنند شما نباید رنگ های مکمل را با قدرت تمام با هم هماهنگ کنید. به عنوان مثال نباید شلوار آبی پر رنگ را با پلیور نارنجی روشن بپوشید.

اما یک پلیور نارنجی رنگ به همراه شلوار سرمه ای (که در واقع رنگ مشکی به رنگ آبی اضافه شده است) می تواند کاملاً زیبا به نظر برسند. در انتخاب و ست کردن رنگ های مکمل با هم اساسا هیچ قانونی وجود ندارد.

فقط باید تمرین کنید و مدل ها و رنگ های مختلف را با هم امتحان کنید. گاهی اوقات رنگ های تیره و روشن مکمل هم با یکدیگر به خوبی ست می شود در حالی که جای دیگر ممکن است رنگ تیره با رنگ های کدر و مات بهتر ست شود.

رنگ های متضاد :  رنگ های متضاد مانند قرمز و آبی یا نارنجی و بنفش سه رنگ در میان کنار هم قرار گرفتند. ست کردن این رنگ ها با هم به دقت زیادی نیاز دارد برای اینکه به عنوان مثال رنگ قرمز و آبی را با هم داشته باشید ست کردن رنگ قرمز روشن با آبی تیره یا سرمه ای بهتر است.

رنگ قرمز روشن و آبی روشن بیش از حد با هم رقابت می کنند و نگاه ها را گیچ می کند. ست کردن رنگ های متضاد با هم مانند پالت رنگی مکمل هم به دقت و تمرین بیشتری نیاز دارد.

 

ترتیب رنگ های روشن ،تیره، براق ،کمرنگ و آکروماتیک

چه اتفاقی می‌افتد اگر تون رنگی را تغییر بدهیم؟ ( به معنی میزان  ترتیب رنگ طوسی در آن) و یا ته رنگ آن را تغییر بدهیم؟ ( به معنی تغییر میزان ترتیب رنگ سفید در آن) و یا سایه آن را کم و زیاد کنیم؟ ( به معنی تغییر در میزان اضافه کردن ترتیب رنگ مشکی به ترتیب رنگ اولیه)

رنگ های روشن

ست کردن  ترتیب رنگ های روشن با هم تاثیر جشن های مذهبی به وجود می آورد. بهتر است که ترتیب رنگ های روشن را با طوسی تیره یا مشکی ست کنید. اگر ترتیب رنگ انتخابی شما تنها یک یا دو درجه با ترتیب رنگ سفید فاصله دارد بنابراین بهتر است که آن را با ترتیب رنگ طوسی تیره ست کنید تا کنتراست و تضاد بیش از حد به وجود نیاید.

ترتیب رنگ های تیره و براق به خوبی با هم ست می شوند بنابر این درست مانند ترتیب رنگ های تیره و البته نه تیره ترین ترتیب رنگ موجود با ترتیب رنگ های بسیار روشن. ترتیب رنگ های کدر ( آنهایی که ترتیب رنگ طوسی به آن ها اضافه شده است) با ترتیب رنگ های تیره به خوبی هماهنگ می شود. از ست کردن تیره ترین ترتیب رنگ های تیره با روشن ترین ترتیب رنگ ها اجتناب کنید چرا که تیرگی باعث می شود ترتیب رنگ روشن در هم بشکند به جای اینکه ظاهر شما را به تعادل برساند.

رنگ های آکروماتیک یا خنثی

رنگ آکروماتیک یا سایه های رنگ مشکی و طوسی یکی از آسان ترین رنگ برای ست کردن می باشد. این رنگ ها یکدیگر را البته کامل می کنند و اضافه کردن کمی رنگ جدید در مقیاس کوچک  به این سه تا هیچ مانعی ندارد. تقریباً همه رنگ های دیگر با این ترکیب هماهنگ می شوند. تنها استثنا رنگ هایی هستند که طوسی زیادی در آنها به کار رفته است. قهوه ای مثال خوبی است چرا که به خوبی با رنگ مشکی یا طوسی هماهنگ نمی شود.

با اینکه رنگ های آکروماتیک رنگ های خنثی هستند و تقریبا با هر رنگ دیگری به خوبی هماهنگ می شود اما همه رنگ های خنثی آکروماتیک در نظر گرفته نمی‌ شود. رنگ های خاکی و قهوه ای به عنوان مثال رنگ های خنثی هستند که تقریباً با هر رنگ دیگری هماهنگ می شود چه رنگی وجود دارد که با رنگ خاکی ست نشود؟

 

استایل مونوکرومیک و تک رنگ

اگر در انتخاب و ست کردن  ترتیب رنگ ها با هم شک دارید همیشه می توانید یک ترتیب رنگ از دایره رنگ انتخاب کنید و کمی روشنی یا سایه آن را تغییر بدهید در نهایت استایل شما ترکیبی خواهد داشت که هیچ گاه شما را نا امید نمی‌کند و همیشه ترکیب برنده خواهد بود. اگر تا کنون کت و شلوار سرمه ای   رنگ که با یک پیراهن آبی روشن و یک کراوات آبی تیره ست شده باشد را دیده باشید متوجه خواهید شد که اگر در لباس های تان از یک رنگ ثابت استفاده کنید ظاهر شما کاملاً آراسته و مرتب به نظر می رسد.

 

 

سخن آخر

انتهای نکته اصلی لباس پوشیدن و ست کردن لباس ایجاد کنتراست و تضاد است. انتخاب  ترتیب رنگ که در دایره یا نمودار  ترتیب رنگ بیش از حد به هم نزدیک هستند باعث می شود ظاهر شما یکنواخت و خسته کننده به نظر برسد. از سوی دیگر تضاد بیش از حد ظاهر شما را شوکه کننده به نظر می رساند. رمز و کلید همه چیز در تعادل است.

 

 

منبع: womens-fashion.lovetoknow

 

 

امتیاز
امتیاز دهید post
اشتراک گذاری:
دیدگاه ها

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دو + پانزده =