چک لیست عکاسی عروسی و 7 موردی که باید به آن ها توجه کرد

چک لیست عکاسی عروسی و 7 موردی که باید به آن ها توجه کرد
فهرست مطالب

اینکه عروس برای برگزاری مراسم عروسی خود دلشوره داشته باشد یک امر کاملا عادی و نرمال است اما گاهی اوقات عکاس هایی هم که می خواهند برای اولین بار عکاسی عروسی دارند این دلشوره و اضطراب را دارند. در این موارد چیزی که بیشترین کمک را به شما می کند چک لیست عکاسی عروسی است.

 

چگونگی بهره بردن از چک لیست عکاسی عروسی؟

عکاسی عروسی در واقع یک مسابقه در دنیای عکاسی است. در این مورد عکاس ممکن است که نیاز به عکاسی عروسی در مدت زمان زیادی داشته باشید تا بتوانید لحظاتی که در کسری از ثانیه اتفاق می افتد را ثبت کنید و در گرفتن عکس های ضروری نیز بیشترین تلاش خود را انجام دهید. به این علت است که عکس های ضروری عروسی خیلی راحت فراموش می شوند.

 

 

با توجه به این نکته بیشتر عکاس های عروسی یک چک لیست عکاسی عروسی تهیه می کنند تا هیچ کدام از موارد مهم فراموش نشود.

با داشتن یک چک لیست موارد مهم در عکاسی عروسی فراموش نمی شود و ما هم به همین دلیل یک چک لیست را در اختیار شما قرار می دهیم تا در این زمینه به شما کمک کرده باشیم. البته ناگفته نماند که این مواردی که در این مقاله گفته می شود یک نقطه شروع است و شما می توانید از این موارد فراتر رفته و موارد بیشتری را برای خود آماده کنید.

پس از اینکه توانستید به یک درک حدودی از تجهیزات و دوربین خودتان برسیدید، مواردی که شما باید رعایت کنید به شرح زیر است.

 

قبل از عروسی

1. ملاقات با عروس و داماد

ملاقات با عروس و داماد

اگر برای شما مشاوره و یا ملاقات حضوری با عروس و داماد امکان ندارد می توانید با یک تماس تلفنی با آن ها ارتباط برقرار کنید. در مورد برنامه هایی که برای روز عروسی دارند اطلاعات کسب کنید و اینکه در آن روز از چه سبکی استفاده می کنند نیز صحبت کنید. علاوه براین از رسم و رسومات آن ها نیز سوال کنید. این سوالات ممکن است بسته به فرهنگ و مذهب آن ها متفاوت باشد.

در مورد همه مواردی که ممکن است در یک عروسی عادی وجود نداشته باشد اما عروس و داماد در مراسم خود از آن ها استفاده می کنند نیز صحبت کنید و تمام آن ها را به چک لیست خود اضافه کنید. ممکن است برای دکوراسیون عروسی خود عروس و داماد برنامه ریزی کرده باشند و یا اینکه یک شخص خاص را در نظر داشته باشند که در داخل عکس ها حتما حضور داشته باشد.

بهتر است که از عروس و داماد پرسیده شود که آیا می خواهند از اولین دیدارشون  عکاسی عروسی شود یا عکاسی به شکل سنتی انجام شود. در طول ملاقات بهتر است که از عروس و داماد بخواهید تا مدت زمان لازم برای عکاسی عروسی را در اختیار شما قرار دهند. سعی کنید که قبل از آماده شدن برنامه نهایی را انجام دهید.

پیشنهاد می کنم که برای عکس های رسمی حداقل یک ساعت وقت تعیین کنید و برای عکاسی عروسی و عکس هایی که قرار است قبل از مراسم بگیرید چند ساعت زمان بگذارید.

پس از اینکه کار گرفتن عکس ها تمام شد چک لیست خود را بررسی کنید و تمامی عکس هایی که گرفته اید را علامت بزنید.

2. یک برنامه زمانی داشته باشید

نیازی نیست که از چند ماه قبل برنامه ریزی کنید. شما باید توجه داشته باشید که یک هفته قبل از مراسم عروسی یک برنامه با جزئیات را تهیه کرده باشید و با استفاده از آن بتوانید به عکاسی عروسی بپردازید. این چک لیست باید شامل تمامی موارد مهم و ضروری باشد و تمام موارد لازم از اول مراسم تا انتهای آن را پوشش دهد.

ارتباط خود را با عروس و داماد حفظ کنید و از آن ها بپرسید که چه زمانی خواهند رسید. علاوه براین مطمئن شوید که زمان کافی را برای گرفتن عکس های رسمی در داخل برنامه تعیین کنید.

3. عکس های نامزدی

برای تمام مراسمات عروسی داشتن عکس های نامزدی لازم نیست اما اگر شما یک عکاس تازه کار هستید پیشنهاد می کنیم که این عکس ها را در برنامه خود داشته باشید به این دلیل که به شما امکان می دهد ژست های دونفره را تمرین کنید.

همچنین یاد خواهید گرفت که برای هر زوجی چه ژست هایی مناسب هستند و بعد از آن نیز می توانید این ژست ها را به چک لیست عروسی خود اضافه کنید. عکس هایی که در نامزدی گرفته می شود به زوج ها در داشتن آرامش مقابل دوربین کمک خواهد کرد و همچنین در داشتن یک درک کلی از چیزی که در مراسم عروسی انتظار دارند به عروس و داماد کمک می کند.

بهتر است که عکس های عروسی خود را در پکیج عکس های عروسی خود قرار دهید تا برای آماده شدن روز عکاسی عروسی به شما کمک کنند.

4. بستن قرار داد عکاسی عروسی

بستن قرار داد عکاسی عروسی

حتی در صورتی که برای یکی از آشنایان و یا دوستان خود قرار است که عکاسی کنید، حتما تمام موارد ضروری مانند تاریخ، زمان و آدرس محل برگزاری مراسم و یا هر آدرسی که در این زمینه مهم است را یادداشت کنید.

تمام مواردی را که مخاطب قرار است دریافت کند را به طور کامل مشخص کنید و تعیین کنید که عکس ها به صورت چاپی یا فایل دیجیتالی تحویل داده شوند. به همین دلیل است که به شما توصیه می کنم که یک چک لیست برای عکاسی عروسی داشته باشید.

5. تجهیزات مورد نیاز

در صورتی که برای اولین بار می خواهید کار عکاسی از یک مراسم عروسی را بر عهده بگیرید بهتر است که از قبل اطمینان داشته باشید که همه تجهیزات مورد نیاز را در اختیار دارید. برای شروع به ده ها لنز مختلف نیاز ندارید. شما در این مراسم به یک بدنه دوربین و یک لنز زوم یا دیافراگم باز و چند عدد لنز پرایم و یک عدد فلاش نیاز خواهید داشت.

علاوه بر این باید اطمینان حاصل کنید که یک دوربین جایگزین هم دارید تا در صورت خراب شدن دوربین اصلی و یا به درستی عمل نکرد آن از عکاسی عروس و مراسم را از دست ندهید و به کار خود ادامه دهید.

برای یک عکاس تازه کار اجاره کردن تجهیزات روش خیلی خوبی است. شما می ‌توانید برای روز عروسی از یک دوربین جایگزین اجاره ای استفاده کنید و یا از لنزهای بهتری نسبت به لنزهایی که در حال حاضر دارید اجاره و استفاده کنید. علاوه براین اطمینان داشته باشید که حداقل یک عدد باتری اضافه هم به همراه دارید.

اگر هم از دوربین های بدون آینه که عمر باتری کوتاه تری دارند استفاده می کنید بهتر است که دو عدد باتری اضافی به همراه داشته باشید. بهتر است اطمینان داشته باشید که لوازم مورد نیازی مانند فلاش نیز باتری یدکی داشته باشند.

6. آشنایی با سالن های عکاسی عروس

آشنایی با سالن های عکاسی عروس

سعی کنید از شرایطی که قرار است در آن عکاسی کنید قبل از مراسم دیدن کنید تا با آن آشنایی داشته باشید. دانستن این که عکاسی در فضای باز انجام می شود و یا مکان عروسی یک سالن است از موارد مهم است. در صورتی که مراسم در فضای سالن برگزار می شود شما باید نور آن را در نظر بگیرید. اطلاع داشتن از این موارد از جمله مواردی است که به شما در گرفتن عکس های بهتر کمک می کند.

7. کار با دستیار

شما برای کار عکاسی در روز عروسی ممکن است که به یک دستیار احتیاج داشته باشید تا عکس هایی را که شما نمی توانید بگیرید را پوشش دهد. برای اینکه دستیار مطابق چک لیست هایی که تهیه کرده اید پیش برود بهتر است که از آن کپی بگیرید و هر دوی شما آن کپی ها را در اختیار داشته باشید و استفاده کنید.

از اینکه دقیقا هر دوی شما قرار است که چه عکس هایی بگیرید اطمینان حاصل کنید. به این ترتیب اینکه هر دو عکاس از یک سوژه عکس بگیرند احتمال کمتری دارد. برای جلوگیری از این کار داشتن یک چک لیست عکاسی عروسی می تواند کمک خیلی زیادی کند.

 

مواردی که باید روز قبل از عروسی باید بررسی شوند

مواردی که باید روز قبل از عروسی باید بررسی شوند

با عروس در مورد اینکه چه زمانی به محل می رسید هماهنگ باشید.

تمام باتری های خود را شارژ کنید. این مورد شامل باتری های یدکی و باتری های داخل دوربین یدک نیز می شود.

لنزهای خود را به صورت کامل تمیز کرده تا بعد از عروسی ادیت عکس کار زمانبری نباشد.

اطمینان داشته باشید که همه تجهیزات خود را به همراه دارید. این تجهیزات شامل تمام کارت های حافظه که قبلا فرمت شده و آماده عکاسی هستند نیز می شود.

 

لیست عکس هایی که حتما باید گرفته شود

اکنون با فرا رسیدن روز عروسی یک چک لیست عکاسی عروسی می تواند به شما کمک کند تا اطمینان حاصل کنید که هیچ موردی از یاد نرفته و تمام عکس های مورد نیاز گرفته شده است. این عکس ها شامل عکس های ساقدوش، اولین رقص مشترک و دکوراسیون عروسی و … خواهد بود.

شما باید در نظر داشته باشید تمام مواردی را که عروسی و داماد می خواهند از آن عکاسی شود را نیز به چک لیستی که تهیه کرده اید اضافه کنید. علاوه براین هیچ یک از مواردی را که در یک عروسی عادی مورد نیاز نیست اما بسته به تمایل عروس و داماد باید در چک لیست شما قرار داشته باشد را نیز از یاد نبرید.

قبل از عروسی

قبل از عروسی

زمان بین صرف شام و مراسم عروسی خیلی کوتاه است. به همین دلیل شما بهتر است که قبل از مراسم عروسی عکس های مورد نیاز خود را بگیرید. عکس هایی که شما می گیرید ممکن است متفاوت باشد و این تفاوت به عکس های شما و اتفاقاتی که می افتد بستگی دارد.

شما می توانید که عکس هایی را که قصد دارید از جزئیات بگیرید را در زمان حاضر شدن عروس و داماد ثبت کنید.

  • لباس عروس: قبل از اینکه عروس لباس عروس را بپوشد از لباس به صورت جداگانه عکس بگیرید. برای ثبت این عکس بهتر است که یک مکان شیک در سالن را انتخاب کنید.
  • آماده شدن عروس و ساقدوش ها: برخی از عکس های سنتی که می توانید ثبت کنید شامل آخرین مراحل از آرایش عروس و یا زمانی که زیپ لباس عروس بسته می شود. زمان دیگر که برای ثبت عکس های سنتی مراسم زمان خوبی است پوشیدن کفش توسط عروس خانم است.
  • انداختن جواهرات و تور عروس: از یک نفر که به عروس خانم نزدیک است مانند مادر عروس بخواهید که تور عروس را بندازد و یا در انداختن جواهرات به او کمک کند.
  • اولین تقابل عروس: از تمامی تقابل های اول عروس خانم مانند تقابل با پدر و مادر و یا ساقدوش های عکاسی کنید.
  • آماده شدن ساقدوش ها و داماد: در لسیت عکس های شما باید عکس های سنتی مانند بستن کروات، پوشیدن کفش و یا بستن دکمه سردست وجود داشته باشد.
  • پرتره های عروس: سعی کنید از عروس در ژست های مختلف عکس بگیرید. چند عکس تمام قد، چند عکس کلوزآپ، چندتا با دسته گل و چندتا هم بدون دسته گل از او بگیرید. علاوه بر این عکس های که پشت لباس عروس در آن ها مشخص است را نیز ثبت کنید.
  • عروس به همراه ساقدوش ها: از عروس و همراه های او عکس بگیرید. در اینجا نیز ترکیبی از عکس ها تمام قد و کلوزآپ داشته باشید. از همه ساقدوش ها به همراه عروس و همچنین از عروس و ساقدوش ها به صورت دو نفره نیز عکس بگیرید.
  • داماد: از ژست های مختلف داماد و به صورت تنها عکاسی کنید و سعی کنید عکس های متنوعی بگیرید.
  • ساقدوش ها و داماد: از تمام آن ها به صورت گروهی و در ژست ها مختلف عکاسی کنید و ترکیب ها مختلفی را استفاده کنید. همچنین از داماد و تک تک ساقدوش ها نیز عکاسی کنید.
  • عروس و داماد به همراه والدینشان: از عروس و داماد به همراه پدر و مادرشان عکاسی کنید. در صورتی که زمان کافی برای ثبت این گونه عکس ها ندارید بهتر است که بعد از مراسم و زمانی که می خواهید عکس های خانوادگی را ثبت کنید این کار را انجام دهید.
  • جزئیات: عروس و داما برای مراسم عروسی خود ماه ها زمان صرف کرده اند. مطمئن شوید که شما از تمام جزئیات مراسم عکاسی کرده اید. این جزئیات شامل عناصر منحصر به فردی می باشند و یا توسط یکی از طرفین پوشیده شده باشد. این موارد شامل کفش های عروس، کارت دعوت، دکمه سردست، دسته گل ، تور عروس، جواهرات عروس، ماشین عروس می باشد و تمامی جزئیات دیگری که عروس و داماد برای مراسم عروسی خود روی آن ها کار کرده اند. اگر عروس و داماد برای اولین بار است که همدیگر را با لباس عروسی می بینند باید شما از این لحظات نیز عکس برداری کنید. برای انجام این کار باید شما قبل ازعروس آماده گرفتن پرتره های آن باشید. از اولین باری که داماد عروس خود را در لباس عروس می بیند نیز عکاسی کنید. پس از آن نیز جند عکس رسمی از عروس و داماد بگیرید.

در طول مراسم

در طول مراسم

 

بهتر است سعی کنید که از چک لیست کم تر استفاده کنید زیرا باعث می شود زمانی که شما در حال نگاه کردن به چک لیست هستید لحظات خاصی را از دست بدهید. پس بهتر است سعی کنید که چک لیست را به خاطر بسپارید. با این کار شما می توانید که از همه چیز با چند زاویه مختلف عکس بگیرید. چک لیستی که شما باید به ذهن بسپرید شامل موارد زیر است.

 

 

  • ورود پدر و مادرها و پدربزرگ ها و مادر بزرگ ها:  از زمان ورود پدر و مادر ها و پدربزرگ ها و مادر بزرگ ها به سالن عروسی عکس برداری کنید.
  •  ورود داماد به همراه ساقدوش ها
  •  ورود عروس
  • همه آیتم ها موجود در برنامه عروسی: این مورد برای هر زوجی متفاوت است. اطمینان حاصل کنید که قبل از شروع مراسم به این برنامه دسترسی دارید تا بدانید که چه زمانی چه اتفاقی می افتد.
  • یک عکس واید از تمام سالن: این عکس باید زمانی گرفته شود که همه مهمان ها در سالن عروسی حضور داشته باشند تا در عکس ثبت شود.
  • مراقب واکنش های احتمالی مهمان ها باشید: این مورد شامل مواردی مانند خندیدن و یا گریه کردن خانواده عروس و داماد می باشد و یا اینکه در حال پاک کردن اشک های خود باشند.

پس از مراسم و عکاسی عروس

پس از مراسم و عکاسی عروس

عکس های خانوادگی دوطرف: سعی کنید که قبل از مراسم یک لیست از تمام مهمان ها تهیه کنید. دلیل این کار متفاوت بودن هر خانواده است. از عروس و داماد بخواهید که از هر خانواده یکی را به شما معرفی کنید تا به شما در شناسایی افراد هر خانواده کمک کند. وظیفه این فرد این است که هیچ کدام از افراد خانواده  را جا نیاندازد. بهتر است قبل از هر چیز شما یک عکس دسته جمعی از تمام خانواده بگیرید و بعد از آن از این افراد بخواهید که فقط والدین و خواهر و برادر ها برای ادامه عکاسی بمانند تا کار را ادامه دهید. پس از آن نیز چند عکس از والدین بگیرید.

عروس و داماد در داخل سالن

عروس و داماد به همراه ساقدوش ها

ساقدوش ها داخل سالن

عروس و داماد بیرون از سالن: این عکس ها از جمله عکس های هستند که بر روی دیوار منزل عروس و داماد نصب می شوند. بنابراین برای ثبت آن ها از ژست ها مختلفی استفاده کنید و سعی کنید که زمان زیادی را به آن ها اختصاص دهید. از هر کدام از ژست ها به صورت تمام قد و کلوزآپ عکاسی کنید تا عکس های شما متنوع باشند. علاوه بر این از ژست ها ثابت و در حال حرکت مانند قدم زدن عروس و داماد نیز استفاده کنید.

ساقدوش ها در خارج از سالن

مراقبت از لحظات خاص از طرف عروس و داماد، ساقدوش ها و یا مهمانان

یک عکس کلوزآپ از حلقه دست عروس و داماد ثبت کنید.

  • زمان شام
  • کیک: قبل از اینکه کیک بریده شود بهتر است که شما چند عکس کامل و کلوزآپ بگیرید.
  • ورود افراد به سالن
  • برش کیک
  • اولین رقص عروس و داماد
  • رقص مهمان ها
  • رقص مادر و پسر
  • رقص پدر و دختر
  • پرت کردن گل عروس به همراه شخصی که گل را دریافت می کند
  • تمام رویدادی هایی که عروس و داماد برای آن برنامه ریزی کرده اند.
  • مراقبت از تمام لحظات خالصانه و واکنش مهمانان
  • خروج عروس و داماد

پس از مراسم و عکاسی عروسی

پس از مراسم و عکاسی عروسی

پس از اینکه مراسم و عکاسی عروسی تمام شده کار شما همچنان ادامه دارد. کارهایی را که پس از اتمام عکاسی عروسی شما باید انجام دهید به شرح زیر است:

  • بعد از عکاسی عروسی در دوجای مختلف از فایل ها بکاپ بگیرید.
  • بعد از عکاسی عروسی ادیت عکس ها را شروع کنید.
  • از عکاسی عروسی عکس ها را جدا کرده در مورد پروسه ادیت به زوج ها اطلاع دهید
  • بعد از عکاسی عروسی عکس های نهایی را تحویل دهید.
  • از عکاسی عروسی ها بهترین عکس ها را به آلبوم نمونه کار خود اضافه  کنید( با اجازه گرفتن از عروس و داماد).

 

سخن نهایی

اولین عکاسی عروسی کاری استرس آور است. اما اگر شما برنامه ریزی خوبی داشته باشید و با توجه به آن پیش بروید می تواند در حفظ آرامش شما موثر باشد و در عین حال عکس های متنوعی را ثبت کنید تا یک آلبوم کامل را با این عکس ها پر کنید. برای اینکه به یک عکاس حرفه ای تبدیل شوید بهتر است که از یک چک لیست عکاسی عروسی استفاده کنید.

 

 

اشتراک گذاری:
دیدگاه ها

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

1 + هجده =