5 عامل موثر در تعیین بهترین سن ازدواج خانم ها و آقایان

5 عامل موثر در تعیین بهترین سن ازدواج خانم ها و آقایان
فهرست مطالب

شاید یکی از سوال هایی که برای شما هم پیش بیاید این باشد که  بهترین سن ازدواج چه سنی است؟ آیا برای همه افراد یک سن در نظر گرفته می شود؟ آیا اگر در سن های غیر از سن ازدواج زندگی مشترک را تشکیل دهیم موفق نخواهیم شد؟ مناسب ترین سن ازدواج چه سنی است و یا اختلاف سنی برای ازدواج باید چند سال باشد؟

هر فرد ممکن است در دوره ای از زندگی خود نسبت به یک شخص علاقمند باشد و بخواهد با او ازدواج کند. در واقع او با هدف رسیدن به آرامش در کنار کسی که به او علاقه دارد تصمیم به ازدواج می گیرد. شاید در این مورد اولین سوالی که برای شما پیش بیاید این باشد که در این ازدواج او تا چه اندازه به آرامش و نیاز درونی خود می رسد؟ برای داشتن یک زندگی موفق عوامل زیادی وجود دارد که سن نیز می تواند یکی از آن ها باشد.

در واقع فرد از لحاظ روحی و جسمی باید به مرحله رسیده باشد که بتواند مسئولیت ها و مشکلات زندگی مشترک را بپذیرد و همچنین توانایی اداره کردن یک زندگی و داشتن رابطه زناشویی خوب را داشته باشد. برای پاسخ به این سوالات و سوال هایی که در این زمینه برای شما پیش می آید تا پایان این مقاله با ما همراه باشید.

 

بهترین سن ازدواج

کارشناسان برای تعیین سن ازدواج دختر و پسر پژوهش های زیادی انجام دادند. از نظر آنها بهترین سن برای ازدواج دختران بین سن 23 تا 27 و برای پسران نیز 27 تا 29 سالگی است. کارشناسان این سن را با توجه به در نظر گرفتن شرایط اقتصادی و همچنین عوامل دیگری از جمله شرایط و امکانات خود فرد بیان می کنند. همچنین معیارهای دیگری که کارشناسان برای سن ازدواج در نظر می گیرند کمتر بودن سن دختر نسبت به پسر است.

از نظر آنها با توجه به تحقیقات انجام شده در این زمینه دختران نسبت به پسران در سنین پایین به بلوغ جنسی می رسند. همچنین از طرفی با توجه به اینکه تغییر رفتار مردان بعد از ازدواج نسبت به زنان بیشتر است، ممکن است با وجود شناخت کافی نسبت به همدیگر، همین عامل باعث به وجود آمدن مشکل در زندگی مشترک آن ها شود. با رعایت کردن این اختلاف سنی شاید روحیات و تفکرات دختر و پسر نزدیک به هم باشد و از این طریق بتوانند به تفاهم بیشتر دست پیدا کنند.

 

سن ازدواج از نظر روانشناسی

سن ازدواج از نظر روانشناسی

در روانشناسی درباره سن ازدواج دختر و پسر تحقیقات و پژوهش های زیادی صورت گرفته است. آن ها با بررسی موفقیت و یا عدم موفقیت ازدواج در سنین مختلف سعی دارند که به یک آمار عددی مناسب دست پیدا کنند. از نظر روانشناسان به کار بردن واژه سن برای ازدواج درست نیست و بهتر است به جای آن از واژه زمان استفاده شود.

درواقع بهتر است که به جای واژه سن بگوییم زمان مناسب برای ازدواج چه سنی است؟ در این باره روانشناسان معتقدند که هرگاه فرد از نظر موقعیت شغلی و مسائل شخصی به خود اطمینان داشته باشد و از همه نظر به بلوغ رسیده باشد، بهترین زمان برای ازدواج است و مسلما این حس زمانی در شما به وجود می آید که در سن 25 به بعد باشید.

بنابراین روانشناسان ازدواج زیر 25 سالگی را توصیه نمی کنند، البته ممکن است رسیدن به بلوغ فکری، اجتماعی و … برای هر شخص با توجه به شرایط زندگی و نوع تربیت آن متفاوت باشد پس نمی توان به قطعیت بیان کرد که چه سنی برای ازدواج مناسب است.

ازنظر روانشناسی سن ازدواج دختر و پسر با هم متفاوت است زیرا هرکدام از آن ها متناسب به خصوصیات فطری که دارند، در زمان خاص خود به بلوغ می رسند و برای آغاز یک زندگی مشترک آمادگی پیدا خواهند کرد. البته شما باید در نظر داشته باشید که تعیین کردن سن ازدواج از نظر روانشناسی به این معنی نیست که اگر کسی خارج از این محدوده سنی ازدواج کند با شکست روبرو خواهد شد بلکه این عدد فقط نشان دهنده این است که با توجه تحقیقاتی انجام شده در این زمینه ازدواج هایی که در این محدوده سنی انجام شده است موفق تر بوده اند.

بهترین سن برای ازدواج دختر و پسر از نظر روانشناسی بر اساس شاخص های خاصی مشخص می شود ولی در حالت کلی سن ازدواج به تکامل شخصیتی فرد بستگی دارد. ممکن است فردی در سنین پایین آمادگی ازدواج را داشته باشد و ازدواج کند و فردی دیگر حتی در سنین بالای 30 سال نیز آمادگی برای ازدواچ نداشته باشد. آمادگی داشتن برای ازدواج به مسائل مهم از جمله محیط اجتماعی، آموزشی، تربیتی، شرایط زندگی که در آن رشد کرده است و همچینین عوامل مختلف دیگری بستگی دارد.

تعیین سن ازدواج دختر و پسر در روانشناسی با شاخصه های دیگر علوم متفاوت است به عنوان مثال از نظر حقوقی حداقل سنی که برای ازدواج در نظر گرفته شده است سن 18 سالگی است اما در روانشناسی به حداقل توجه نمی شود. همچنین تفاوت سنی معقول با توجه با تحقیقات انجام شده توسط روانشناسان 5 سال اعلام شده است.

 

معیارهای مورد بررسی سن ازدواج از نظر روانشناسی

معیارهای مورد بررسی سن ازدواج از نظر روانشناسی

روانشناسان معیارهای سن ازدواج دختر و پسر را با توجه به شاخص هایی مانند بلوغ فکری، اجتماعی و جنسی تعیین می کنند. از نظر بلوغ فکری فرد باید به مرحله ای رسیده باشد که نسبت به معیارها و هدف های زندگی خود شناخت کاملی داشته باشد و بداند که از زندگی چه می خواهد. در این صورت فرد تا حدودی توانایی تشخیص مصلحت خود را دارد و به مرحله ای از اثبات شخصیت رسیده است که می توان به حرف های او اعتماد کرد و نسبت به پذیرش مسئولیت های زندگی به عنوان همسر یا پدر و مادر درست عمل خواهد کرد.

همچنین فرد باید به بلوغ جنسی رسیده باشد زیرا نرسیدن به بلوغ جنسی جزء اصلی ترین معیارها برای ازدواج است. در واقع زمانی که فرد به بلوغ جنسی نرسیده باشد ممکن است که برای ایجاد رابطه جنسی دچار مشکل شود و آسیب های جسمی و جنسی ببیند که به دنبال این آسیب ها دچار صدمه های روحی بسیاری می شود.

بلوغ اجتماعی یکی دیگر از معیارهای سن ازدواج است که باید مورد توجه قرار بگیرد. زمانی که فرد ازدواج می کند دامنه روابط او گسرده تر می شود و به عنوان همسر و یا پدر و مادر در جامعه، روابط زیادی را با دیگر افراد برقرار می کند. با توجه به این نکات فرد باید توانایی لازم را برای برقراری ارتباط با خانواده های جدید و محیط اجتماعی داشته باشد. همچنین جامعه چنین فرد قدرتمند، با انگیزه و تلاشگر را جذب می کند.

 

حداقل سن ازدواج دختر و پسر از نظر روانشناسی

حداقل سن ازدواج دختر و پسر از نظر روانشناسی

روانشناسان همانگونه که در مورد بهترین سن ازدواج معتقدند که زمانی که پسر و دختر از نظر بلوغ جنسی و جسمی به مرحله ای رسیده باشند که نسبت به ازدواج بی میل نباشند، در مورد حداقل سن ازدواج برای دختر و پسر نیزعدد مشخصی را ارائه نداده اند. در این صورت باید نسبت به مصلحت های زندگی مشترک قدرت درک و تصمیم گیری داشته باشند.

 

بدترین سن ازدواج از نظر روانشناسی

با توجه به توضیحات بالا از مهم ترین عوامل برای تعیین سن ازدواج بلوغ جسمی و جنسی، بلوغ اجتماعی و همچنین بلوغ فکری و روحی است. اگر بر اثر یک تصمیم نادرست و یا اصرار اطرافیان شخصی تصمیم به ازدواج بگیرد، ممکن است با مشکلاتی در آینده مواجه شود. بنابراین آمادگی نداشتن شخص برای ازدواج در هر سنی احتمال دارد اتفاق بیافتد. با توجه به بررسی های انجام شده در این زمینه ازدواج هایی که در دوران نوجوانی و یا بالاتراز 35 سال اتفاق می افتد دارای ریسک بالایی هستند.

 

عوامل موثر در تعیین بهترین سن ازدواج

همانطور که تا الان شرح داده شده است عواملی که در مشخص کردن سن مناسب ازدواج برای دختر و پسر تاثیر دارند بنابر شاخص های مختلفی که هر فرد دارد مشخص می شود. برای تعیین مناسب ترین سن ازدواج موارد مهمی تاثیر می گذارند که ما در زیر به چند نمونه از آن ها اشاره خواهیم کرد.

1. بلوغ جسمی

بلوغ جسمی

برای داشتن یک ازدواج موفق دختر و پسر باید هر دو از نظر جسمی به بلوغ رسیده باشند. به عبارت دیگر هر دو باید از نظر جنسی توانایی لازم را دارا باشند. اکثر دختر خانم ها در سنین 13 تا 14 سالگی به این بلوغ می رسند و در نهایت در سن 17 سالگی تمام دختران به بلوغ جنسی خواهند رسید.

اولین شرطی که در مورد ازدواج از اهمیت خیلی زیادی برخوردار است بلوغ جنسی است زیرا برای انجام رابطه جنسی باید اندام های دختر و پسر توانایی انجام این کار را داشته باشند تا مانع از آسیب های جسمی و روحی در آن ها باشد.

بلوغ جنسی افراد به عوامل مختلفی مانند منطقه جغرافیایی، تغذیه و حتی نوع تربیت آن ها نیز  بستگی دارد. به عنوان مثال فردی که در مناطق گرمسیری متولد شده است نسبت به فردی که در مناطق سردسیر زندگی می کند زودتر به بلوغ جنسی می رسد و یا در خانواده هایی که فرزندان شاهد روابط جنسی پدر و مادر به صورت کلامی و یا غیر کلامی هستند بلوغ جنسی در این افرد زودتر اتفاق می افتد.

علاوه بر این افرادی که دارای رژیم غذایی سالم تری هستند و غذاهای مقوی مصرف می کنند زودتر به بلوغ جنسی می رسند.

2. بلوغ عقلی

از دیگر عوامل مهم در تعیین بهترین سن ازدواج بلوغ عقلی است که پس از بلوغ جنسی اتفاق می افتد. اگر فرد به بلوغ عقلی نرسیده باشد نمی تواند تصمیم درستی در مورد ازدواج بگیرد. رسیدن به بلوغ عقلی باعث می شود که فرد توانایی درک بسیاری از مسائل زندگی مشترک را داشته باشد و به تصمیم گیری خود بر اساس عقل مطمئن باشد.

3. بلوغ عاطفی

بلوغ عاطفی یکی دیگر از شرایط لازم برای تعیین بهترین سن ازدواج برای دختر و پسر است. زمانی که فرد به بلوغ عاطفی می رسد توانایی مهار احساست و عواطف منفی و مثبت خود را دارد و بر اساس عرف جامعه در مورد ابراز احساسات خود رفتار می کند. اتفاق افتادن بلوغ عاطفی مختص به سن خاصی نیست بلکه بستگی به تجربه های کسب شده توسط فرد و میزان تعامل او با والدین به دست می آید.

4. بلوغ اجتماعی

بلوغ اجتماعی

رسیدن به بلوغ اجتماعی از جمله عوامل موثر در تعیین مناسب ترین سن ازدواج دختر و پسر است. برای بررسی رشد اجتماعی فرد می توان از روابط او در محیط هایی مانند مدرسه، جمع دوستان و شغل او استفاده کرد.

هنگامی که فرد از نظر اجتماعی رشد کرده باشد در روابط اجتماعی خود بهتر رفتار می کند و حقوق دیگران را رعایت می کند و به حقوق دیگران نیز احترام می گذارد. همچنین او در روابط زناشویی خود مسئولیت ها و نقش هایی را که در اختیار دارد را می پذیرد و سعی می کند آن ها را به بهترین شکل ممکن انجام دهد.

5. بلوغ اخلاقی

وجود ارزش های اخلاقی و معنوی در هر رابطه ای می تواند به دوام و پایداری آن رابطه کمک کند.

در رابطه ازدواج نیز هرچقدر که زن و مرد در چهارچوب اصول و فضیلت های اخلاقی با همدیگر رفتار کنند آن رابطه می تواند از سلامت بیشری برخوردار باشد. بنابراین اگر دختر و پسر در رابطه نسبت به هم از صفت های پسندیده و خوبی مانند صداقت، ایثار، گذشت، درستکاری و… استفاده کنند از نظر بلوغ اخلاقی به کمال رسیده اند و می توانند با هم ازدواج موفقی داشته باشند.

رشد اخلاقی نیز به عوامل مختلفی مانند جامعه، خانواده، قوم و نیز منطقه ای که در آن رشد کرده ایم بستگی دارد. به عنوان مثال فردی که در یک خانواده غیر مذهبی به دنیا آمده است و در خانواده آن ها نسبت به مسائل شرعی بی اهمیت بوده اند با فردی که در یک خانواده مذهبی با تربیت مذهبی رشد کرده است متفاوت خواهد بود. در واقع مواردی که برای خانواده مذهبی ارزش دارد ممکن است برای خانواد اول اهمیت زیادی نداشته باشد. با توجه به این رشد اخلاقی نیز به عوامل مختلفی بستگی دارد.

 

مناسب ترین سن ازدواج برای خانم ها

مناسب ترین سن ازدواج برای خانم ها

در حالت کلی سن ازدواج متغییر بوده و بستگی به عوامل مختلفی دارد اما در حالت کلی مناسب ترین سن برای ازدواج خانم بین 23 تا 26 سال در نظر گرفته شده است. البته با تغییر شرایط سن ازدواج نیز تغییر می کند. مثلا با توجه به شرایط اقتصادی بدی که امروزه وجود دارد بیشتر ازدواج ها در سنین بالا اتفاق می افتند. در گذشته برای ازدواج پدر و مادر ها تصمیم می گرفتند و ملاک آن ها نیز رسیدن به بلوغ عقلی و بلوغ جنسی بود به همین دلیل ازدواج در سنین پایین صورت می گرفت.

امروزه دختران با رسیدن به بلوغ جنسی، عاطفی، اخلاقی و اجتماعی در مورد ازدواج خودشان تصمیم گیرنده هستند و خانواده فقط نقش حمایت کننده را بر عهده دارند.

 

مناسب ترین سن ازدواج برای آقایان

برای تعیین سن ازدواج مناسب برای آقایان علاوه بر بلوغ جسمی و جنسی باید فرد از نظر مالی نیز دارای وضعیت خوبی باشد. با توجه به مطالعاتی که در این زمینه انجام شده پسر ممکن است در سن 26 تا 28 دارای این شرایط باشد.

در واقع می توان گفت پسر در این محدوده سنی از نظر عقلی به حدی رسیده است که بتواند برای زندگی مشترک و آینده تصمیمات منطقی و درستی بگیرد. علاوه بر این هنگامی که پسر به این سن برسد خدمت سربازی را نیز به پایان رسانده است. پسران در این رده سنی از افکار زودگذر دست کشیده اند و برای انتخاب همسر با عقل و منطق تصمیم گیری می کنند.

 

خلاصه مطلب

ازدواج یکی از مهم ترین تصمیاتی است که هرفرد باید در طول زندگی خود بگیرد. برای داشتن یک ازدواج موفق ملاک های مختلفی مد نظر است که سن می تواند یکی از آن ها باشد. در این مقاله ما تلاش کردیم تا بهترین سن برای ازدواج دختر و پسر را برای شما بیان کنیم. علاوه بر سن موارد مختلف دیگری برای شکل گرفتن یک زندگی مشترک لازم است. همانطور که برای شما بیان کردیم نمی توان برای ازدواج یک سن مشخصی را تعیین کرد و این برای هر فرد متفاوت خواهد بود.

بنابراین هر شخص می تواند مهارت های خودشناسی خود را بسنجد و از توانایی خود مطمئن شود و در صورت مهیا بودن دیگر شرایط ازدواج می تواند اقدام به ازدواج نماید.

 

 

اشتراک گذاری:
دیدگاه ها

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

3 × چهار =