3 نکته مهم برای داشتن بهترین دوران نامزدی و آشنایی

3 نکته مهم برای داشتن بهترین دوران نامزدی و آشنایی
فهرست مطالب

آیا دوران نامزدی مدت زمان کافی برای دست یابی به شناخت از یکدیگر است؟ رفتار ما در دوران نامزدی باید چگونه باشد؟ بدون شک ازدواج یکی از مهم‌ ترین تصمیماتی است که هر شخص در طول زندگی خود با آن مواجه می شود. بنابراین برای دست زدن به چنین اقدامی معمولا افراد در دوره‌ ای که دوران نامزدی گفته می شود، برای شناخت هرچه بهتر طرف مقابل خود تلاش می کنند.

 

 

با توجه به فرهنگ و رسومات خانوادگی دوران نامزدی می ‌تواند متفاوت باشد. این تفاوت‌ها چه از نظر مدت زمان و  چه نحوه ارتباط متفاوت است. بسیاری از ابعاد شخصیتی و ارتباطی دو نفر در این دوران قابل بررسی می باشد. برای شناخت هرچه بهتر زوجین ایجاد یک فضای مناسب ضروری است تا طرفین بتوانند به شناخت کاملی از یکدیگر برسند و زندگی خود را بر پایه آن بنا کنند. در این زمینه بهره بردن از راهنمایی های تخصصی مشاورین ازدواج می تواند کمک بسیار موثری واقع شود.

 

دوران نامزدی

دوران نامزدی در واقع دوره‌ای است که طرفین پیش از ازدواج باهم یک ارتباط گسترده و البته معمولا عاطفی بر قرار می کنند، سعی می کنند همدیگر را بهتر بشناسند، ارتباط خود را با هم گسترش می ‌دهند و با آشنایان و اطرافیان یکدیگر ارتباط برقرار می‌ کنند.

دوران نامزدی واقعی طبیعتا باید قبل از ازدواج به شکل رسمی باشد تا طرفین برای آشنایی با هم فرصتی داشته باشند. در این دوران، ازدواج قطعی نشده است؛ یعنی تصمیم گیری طرفین در مورد ازدواج در این دوران با شک و تردید همراه است. فلسفه دوران نامزدی در واقع همین آشنا شدن طرفین با هم و دست یابی به شناخت کافی از هم قبل از رسمیت ازدواج است و اینکه در این دوران به این اطمینان برسند که انتخاب درستی برای ازدواج داشته اند.

 

 

اما آن چیزی که در کشور ما به عنوان دوران نامزدی مرسوم است، فاصله بین عقد تا ازدواج است. یعنی در دوران نامزدی ازدواج قطعیت پیدا کرده است و فقط زوجین به خانه خود نرفته ‌اند ولی از لحاظ شرعی و قانونی همسر همدیگر محسوب می‌ شوند.

 

اشتباهات دوران نامزدی و آشنایی

اشتباهات دوران نامزدی و آشنایی

اگر قصد آشنایی با شخصی را دارید که در آینده احتمالا به عنوان همسر انتخاب می کنید، توصیه روانشناسان این است که مدتی در حدود 6 ماه تا یک سال قبل از ازدواج با یکدیگر رفت و آمد کنید و اصطلاحا به عنوان نامزد یکدیگر باشید.

در واقع می توان گفت نامزد بودن به معنای کاندید احتمالی بودن می ‌باشد. قبل از عقد دائم و رسمی حتما یک دوره آشنایی را به اسم نامزدی طی کنید و بهتر است که نامزدی و آشنایی خود را به بعد از عقد موکول نکنید.

برخی افراد زمان نامزدی خود را به منظور شناخت هرچه بیشتر طولانی می کنند و یا فکر می کنند که هرچه این مدت زمان طولانی تر باشد و برای آن وقت بیشتری بگذارند، بهتر است. در صورتی که این امر صحت ندارد. طولانی شدن عقد و نامزدی موجب از بین رفتن انگیزه و احساسات طرفین می‌ شود و می ‌تواند در امر ازدواج آسیب زا باشد.

برخی فکر می‌ کنند چون دوران نامزدی دوره شناخت است پس باید دائما فرد مقابل خود را امتحان کنند. انجام چنین کاری بیشتر از اینکه باعث استحکام رابطه شود، بی اعتمادی را در رابطه به وجود می آورد و به جای استحکام رابطه آن را ضعیف می ‌کند. در یک دوره 6 ماه به عنوان مدت زمان آشنایی، اگر روابط گسترده باشند، به قدر کافی مشکل پیش خواهد آمد که به شما و نامزدتان کمک کند همدیگر را بهتر بشناسید.

 

چگونه بهترین دوران نامزدی را بسازیم؟

چگونه بهترین دوران نامزدی را بسازیم؟

بهترین اتفاقی که در دوران نامزدی می افتد شناخت همدیگر است. شما مدت زمانی که نامزد هستید فرصت زیادی برای شناخت همسر آینده خود خواهید داشت. شناخت از طریق ارتباط مداوم به دست می آید. این دوران، دوران پرهیجانی برای زوجین است و احساسات آتشین و عاشقانه در بالاترین اوج خود قرار می گیرد.

در چنین حالتی شناخت همدیگر تحت تاثیر زیادی قرار می گیرد ولی اگر برخورد طرفین صادقانه باشد، با توجه به پیش بینی هایی که در زمینه ازدواج انجام می شود می توان میزان موفقیت ازدواج را تخمین زد.

 

 

1. ارتباط گسترده و همه جانبه

در این دوران نکته مهم این است که ارتباط بین طرفین فراگیر و همه جانبه باشد تا در موقعیت های مختلف بتوانند همدیگر را محک بزنند. دختر و پسر در این دوران لازم است که از اشتباهاتی که در آشنایی قبل از ازدواج پیش می آید اجتناب کنند و بتوانند به یک شناخت واقعی و عمیق نسبت به هم برسند.

2. ارزیابی نکات مثبت و منفی

در یک دوران نامزدی موفق، افراد می‌ توانند به یک تصویر کلی از یکدیگر دست پیدا کنند و علاوه بر نکات مثبت، نکات منفی همدیگر را هم شناسایی کنند تا بتوانند تصمیم گیری ماسبی برای زندگی مشترک داشته باشند. در واقع شما باید به یک تصویر واقع بینانه ‌ای از خود و خواسته‌ هایتان برسید و بتوانید فرد مقابل را با معیارهایی که برای انتخاب همسر مناسب دارید بسنجید و نهایتا تصمیم بگیرید که می ‌توانید این مسیر را ادامه دهید یا خیر؟ مطمئنا فکر کردن در مورد تغییر طرف مقابل کاری بیهود خواهد بود و بهتر است در این زمینه رویا پردازی نکنید.

3. شکل دهی رابطه به گونه ‌ای منطقی

خشت اولی که در رابطه زناشویی گذاشته می شود در همین دوران نامزدی اتفاق می افتد، بنابراین اگر آن را کج بگذارید، دیواری که بنا می کنید تا ثریا کج خواهد رفت و صاف کردن آن کار بسیار سختی خواهد بود.

پس رابطه ‌تان را به گونه ‌ای منطقی شکل دهید تا بتوانید تا آخر عمر از آن لذت ببرید. بسیاری از افراد قبل ازدواج متوجه عدم تفاهمات و اختلافاتی که در ازدواج دارند نمی ‌شوند و به این دلیل با مشکلات بسیاری در زندگی مشترک مواجه می ‌شوند.

 

نکات مهم برای زوجین در دوران نامزدی

نکات مهم برای زوجین در دوران نامزدی

برخی از مسائل هستند که برای یک ازدواج  ضررهای زیادی دارند. این موارد را در دوران نامزدیتان بررسی کنید و اگر با آن‌ها مواجه شدید، در مورد رابطه و ادامه آن تجدید نظر کنید. تمامی موارد ذکر شده باعث به وجود آمدن یک رابطه تهدید آمیز می شوند. سعی کنید در دوران نامزدی مطمئن شوید که هیچ یک از این موارد در نامزد شما وجود ندارد:

  • نامزدتان دوست صمیمی ندارد.
  • نامزدتان دارای اعتیاد رفتاری نباشد.
  • باید در نظر بگیرید که نامزدتان مبتلا به اختلالات روانی شدید و یا اختلالات شخصیتی می ‌باشد و حاضر به درمان نیست.
  • او به خاطر شما از یک رابطه دیگر بیرون آمده است.
  • شما را تهدید به خودکشی می ‌کند.
  • پنهان کاری می ‌کند و مسائل خیلی بزرگی را از شما پنهان می کند که با فراموشکاری عادی قابل توجیه نیستند.
  • در دوران نامزدی سعی در کنترل شما دارد و دستور دهنده است.
  • به شما شک و سوء ظن دارد و یا بدبین است.
  • از نظر جنسیتی برایتان جذابیت ندارد.

 

جنبه‌های گوناگون رابطه جنسی در دوران نامزدی

جنبه‌های گوناگون رابطه جنسی در دوران نامزدی

اینکه شما در دوران نامزدی و یا عقد نزدیکی داشته باشید به عوامل مختلفی بستگلی دارد. برخی افراد همان اوایل نامزدی صیغه محرمیت می‌ خوانند و از این لحاظ مشکل شرعی جهت داشتن رابطه جنسی ندارند. البته نزدیکی داشتن در دوران نامزدی و عقد می تواند پیامد هایی برای زوجین داشته باشد.

موکول کردن سکس به بعد از ازدواج

برای برخی از دختران و خانواد‌ه‌ها یکی از مسائل مهم باکرگی است و دوست ندارند تا قبل از ازدواج آن را از دست بدهند. بنابراین اگر از آن دسته خانواده هایی هستید که باکرگی برایشان مهم است، بهتر است با نامزد خود رابطه جنسی که منجر به دخول شود، نداشته باشید. اهمیت باکرگی قبل از ازدواج یکی از خطوط قرمز برخی از اقشار جامعه محسوب می شود و آن را امری پسندیده می دانند.

رابطه مقعدی در دوران نامزدی

رابطه جنسی عملی دو طرفه است که هر دو نفر باید با انجام آن موافق باشند و برای هر دو لذت بخش باشد. بنابراین چنانچه به قیمت حفظ بکارت، شما تن به رابطه مقعدی می دهید باید این موضوع را در نظر بگیرید که عدم رضایت شما و عدم لذت بردن از کاری که انجام می دهید روی رابطه و تصمیمات بعدی شما در رابطه جنسی و زندگی مشترک تاثیر جدی خواهد داشت.

حفظ بکارت به قیمت آسیب و درد و عدم رضایت جنسی در رابطه مقعدی امری غیر منطقی است. در مورد آن با نامزدتان توافق کنید و به رابطه هایی که شما از آن لذت نمی برید تن ندهید. بسیاری از دختران با وجود عدم علاقه و عدم آگاهی از شیوه صحیح رابطه مقعدی و عوارض احتمالی آن، در این دوران به رابطه جنسی مقعدی رضایت می دهند.

در حالی که آگاهی کاملی از  صدمات ناشی از رابطه مقعدی و تاثیر آن بر جسم و رضایت زناشویی در آینده ندارند. مردان هم باید نسبت به سلامتی جسمی و رضایت جنسی همسر آینده خود مسئولیت پذیری کافی داشته باشند و انجام رابطه جنسی را به قیمت آزار و عدم رضایت همسر طلب نکنند. زنان هم مانند مردان مشتاق رابطه جنسی سالم و درست هستند و باید حقوق جنسی آن ها رعایت شود.

صحبت در مورد علایق جنسی

صحبت کردن در مورد علایق جنسی با نامزدتان، به شما کمک می ‌کند شناخت بهتری از همدیگر پیدا کنید. انتظارات و علائق جنسی خود را مطرح کنید و گفتگویی با این مضمون را پذیرا باشید. یکی از مسائل مهمی که باید در نظر بگیرید بارداری در این دوران است که برای هر دو طرف استرس زیادی را به همراه دارد.

بهتر است که با شیوه های پیشگیری از بارداری آشنا شوید. یکی از مشکلات شایعی است که زندگی زناشویی را متزلزل می کند عدم تفاهم جنسی با همسر است. شناخت نیازهای طرف مقابل و علاقه های جنسی همدیگر در شناسایی سلامت روان و نداشتن انواع اختلافات جنسی نیز یکی از مسائل مهم در امر ازدواج است.

صحبت در مورد مسائل مالی

صحبت در مورد مسائل مالی

بعضی افراد نمی خواهند با پرداختن به مسائل مالی در اوایل دوران نامزدی خود را به طرف مقابل یک انسان مادی معرفی نمایند. به همین دلیل در مورد مسائل مالی اختلافی مشاهده نمی شود. اما بعد از آغاز زندگی مشترک با بروز مشکلات مالی، تنش های میان زوجین شروع می شود.

باید در نظر داشت که بخش هایی از سختی های زندگی مشترک تامین هزینه ها و مدیریت مسائل مالی است. بهتر است در دوران نامزدی در مورد مسائل مالی صحبت کنید تا در زندگی در این زمینه کاملا شفاف سازی کنید و در آینده با مشکلات کمتری روبرو شوید. 

 

 

سخن آخر

دوران نامزدی، فرصتی برای آشنایی بیشتر و حل کردن مشکلات ناشی از عدم شناخت همدیگر است. بدیهی است کسانی که برای اولین بار ازدواج را تجربه می کنند، فاقد تجربه لازم در این زمینه هستند. بنابراین استفاده از راهنمایی های مشاورین خانواده و ازدواج می تواند در رسیدن به هر چه بهتر اهداف دوران نامزدی موثر باشد.

 

 

 

اشتراک گذاری:
دیدگاه ها

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

16 + 4 =