10 مورد از رایج ترین مشکلات زناشویی و گام هایی برای بهبود آن

10 مورد از رایج ترین مشکلات زناشویی و گام هایی برای بهبود آن
فهرست مطالب

آیا شما هم جزو آن دسته از زوج هایی هستید که پس از ازدواج با مشکلات زناشویی رو برو شده اید؟ آیا مشکلات زناشویی سبب شده تا شما به طلاق فکر کنید؟ هیچ ازدواج و زندگی مشترکی بدون مشکل نیست. همه ی زوجین در زندگی مشترک خود با مشکلات، کشمکش و بحث هایی روبرو می شوند.

مشکلات زناشویی زوج های امروزی خیلی رایج و زیاد شده است. زوج ها پس از ازدواج متوجه می شوند که زندگی سختی و مشکلات زناشویی زیادی دارد و با مشکلات زناشویی موجه است  و آن رویایی که فکر می کردند نیست.

حل کردن مشکلات زندگی زناشویی یک مسئله مهم و حیاتی برای داشتن یک زندگی شاد و رابطه سالم است. در بعضی موارد مشکلات زندگی مشترک که حل نشده باقی مانده اند به عنوان یکی از دلایل اصلی طلاق شناخته می شوند. مشکلات زندگی مشترک در صورتی قابل حل هستند که هر دو طرف برای رفع این مشکلات زناشویی تلاش کنند.

ازدواج و زندگی مشترک خیلی نیاز به مراقبت و وقت گذاشتن دارد. به دلیل زیاد شدن مشکلات زناشویی زوج های جوان و زیاد شدن مراجعه در زمینه مشکلات زناشویی زوج های جوان تحقیقات زیادی در زمینه ی مشکلات پس از ازدواج، دلیل مشکلات زناشویی، راه های مقابله با مشکلات زناشویی و… انجام داده اند. اگر شما نیز جزو افرادی هستید که مشکلات زناشویی، مشکلات عاطفی و… دارید نا امید نشوید و با ما همراه باشید.

 

رایج ترین مشکلات زناشویی

رایج ترین مشکلات زناشویی

مشکلات زناشویی برای هرکدام از زوج ها متفاوت است. مشکلات زناشویی در اوایل زندگی مشترک بیشتر استرس آور و نگران کننده هستند. زوجین چون شناخت کاملی از همدیگر ندارند احتمال دارد نتوانند پاسخ مناسبی برای اختلاف ها، تفاوت ها و نیاز های همسر خود پیدا کنند.

مرد و زن باید با وظایف خود شان  نسبت به همسرشان آگاهی داشته باشند  و بتوانند نیازهای همدیگر را برآورده کنند. در این قسمت مشکلات زناشویی مهم زندگی مشترک که برای هر زوجی احتمال دارد رخ دهد را بررسی می کنیم.

1. مشکلات مالی

یکی از رایج ترین مشکلات زناشویی زندگی مشکلات مالی است. پس انداز ،تفاوت در نحوه خرج کردن، اختلاف در آمد و توقعات متفاوت و… باعث بوجود آمدن تنش بین زوج ها می شود. امروزه مشکلات اقتصادی بسیاری برای خانواده ها وجود دارد. در آمد کم، نبودن کار، هزینه های هنگفت زندگی باعث به وجود آمدن دعوا میان زن و مرد می شود. درمورد  نحوه ی پس انداز و خرج کردن بهتر است همدیگر را درک کنید.

2. عدم صمیمیت

عدم صمیمیت

داشتن روابط عالی با همسر و داشتن رابطه ی صمیمی در ازدواج خیلی مهم است. همچنین نداشتن صمیمیت یکی از شایع ترین انواع مشکلات زناشویی است.

عدم صمیمیت در رابطه ی زوج ها باعث کمرنگ شدن رابطه ی عاطفی و جنسی می شود و همچنین باعث می شود که طرف مقابل شما احساس کند که او را دوست ندارید. پس برای صمیمیت میان خود و همسرتان تلاش کنید. یکی از معجزه های ساختن زندگی شاد ابراز علاقه به همسر است.

3. تقسیم کارها

اگر تمام مسئولیت ها و کارهای زندگی مشترک بر دوش یک نفر از زوجین باشد، یک زندگی غیر متعادل را خواهید ساخت. بعضی از آقایان بر این باورند که همسرشان باید در خانه مسئولیت تمام چیزها را برعهده داشته باشد و چون آن ها ساعت های زیادی سرکار هستند لازم به کمک در خانه نیست.

مسلما خانه داری و مسئولیت کارهای خانه هم به اندازه کاربیرون دشوار و سخت است. پس به  کمک و همدلی زوجین نیاز دارد. شما باید با رفتار و اعمال خود به همسرتان نشان دهید که هرگز او را فراموش نخواهید کرد.

4. مشکلات باروری

خیلی از زوجین فکر می کنند هنگامی که اقدام به بچه دار شدن می کنند به راحتی جواب مثبت دریافت می کنند. متاسفانه بعضی از زوج ها برای فرزندآوری با چالش هایی رو به رو می شوند. مسائل بهداشتی، ژنتیکی و… باعث ایجاد مشکلاتی در باروری می شود. مشکل در بچه دار شدن می تواند باعث ایجاد تنش های بسیاری میان زوج ها شود و مشکلاتی را در زندگی زناشویی به وجود بیاورد.

5. رابطه بی روح

یکی از مشکلات رایج  که در روابط زوجین جوان موثر است  نداشتن یک ارتباط قوی و موثر با همسراست. زوج ها پس از ازدواج متوجه می شوند که نمی توانند ارتباط درست و مفیدی را با یکدیگر داشته باشند. یاد گرفتن برقراری ارتباط موثر با همدیگر نیاز به تلاش و درک هر دو طرف دارد. برقراری ارتباط مفید و قوی با همسر راز خوشبختی در زندگی زناشویی است.

6. خیانت و تنوع طلبی

خیانت و تنوع طلبی

خیانت بدترین مشکل زناشویی است که می تواند برای زوج ها به وجود بیاید.  معنای خیانت فقط داشتن رابطه ی جنسی با جنس مخالف نیست. هر گونه رابطه ای خارج از چارچوب با جنس مخالف خیانت حساب می شود. حتی رابطه ای در فضای مجازی یک خیانت عاطفی است و باعث ایجاد مشکلات عاطفی بین زوج ها می شود.

7. تفاوت در باور های مذهبی

درست است که دو نفر تفاوت های بسیاری در اخلاق، فرهنگ، رفتار و… دارند ولی تفاوت در اعتقادات و باورهای مذهبی  به آسانی قابل تحمل نیست. شاید شما از این که همیشه تنها در فعالیت های مذهبی شرکت می کنید خسته شده باشید. تفاوت در ارزش ها باعث شکاف عاطفی در زندگی مشترک می شود.

8. بی اعتمادی

نداشتن اعتماد می تواند مانعی برای ایجاد یک رابطه ی زناشویی سالم باشد. همسر بدبین و شکاک باعث ایجاد تنش ها و استرس های زیادی در زندگی می شود. زن و مرد باید با ایمان قلبی بسیار و اعتماد به همدیگر ازدواج کنند.  البته طرف مقابل نیز نباید از اعتماد همسر و شریک زندگی خود سوء استفاده کند و اعتماد همسرش را از دست بدهد.

9. مشکلات رابطه جنسی

مشکلات جنسی یکی از رایج ترین علت های مشکلات ازدواج است. تحقیقات نشان داده است که سازگاری جنسی، همراه با رضایت جنسی، به عنوان مهم ترین عامل در تعیین رضایت از رابطه برای زوجین است.

از دست دادن میل جنسی شایع ترین مشکل جنسی است. خیلی از مردم  این تصور را دارند که یکی از مشکلات مردها در زندگی مشترک نداشتن میل جنسی همسرشان است. در صورتی که کاهش میل جنسی برای مردها هم ممکن است اتفاق بیفتد و یکی از مشکلات زنان در زندگی مشترک باشد.

10. اختلاف با همسر

اختلاف با همسر

متاسفانه در بعضی موارد خیلی از زوج ها به خانواده همسر خود احترام نمی گذارند و حتی به آن ها توهین نیز می کنند. این مشکل خیلی جدی است. زیرا خانواده ی هر کسی جزئی از شخصیت او است. مطمئنا بی احترامی به پدر و مادر قلب هر شخصی را به درد می آورد. از طرفی نیز دخالت های نامربوط خانواده ها در مسائل زوج ها خود آتش اختلاف ها را شعله ور تر می کند. در این زمینه بهتر است زوج ها مشکلات خود را با خانواده ها در میان نگذارند.

 

راه های مقابله با مشکلات زناشویی

حتی خیلی از زندگی های شاد و ازدواج های موفق نیز دچار مشکل می شوند. دلیل آن این است که برای بهبود رابطه و حفظ زندگی شاد و خوب خود تلاش نمی کنند و یا  با مشکلات زندگی رویارویی نا مناسبی دارند. زندگی زناشویی و ازدواج نیاز به مراقبت دارد. اگر شما نیز به علت بی توجهی با مشکلات زناشویی روبرو شده اید و یا جزو آن دسته از افراد و جوان هایی هستید که با مشکلات اوایل زندگی مشترک مواجه هستید پس از راهکارهایی که در زیر گفته شده اند برای بازسازی ازدواج و بهبود رابطه خود کمک بگیرید.

همچنین اگر به دنبال راه هایی برای ایجاد آرامش در زندگی مشترک خود هستید، به شما توصیه می کنیم خواندن این مقاله را از دست ندهید.

1. عشق و علاقه خود را بیشتر کنید

عشق و علاقه خود را بیشتر کنید

با گذشت زمان زیادی از ازدواج  عشق و ابراز احساسات کمرنگ می شود. تلاش کنید همیشه عشق و ابراز علاقه به همسر خود را تازه و پرقدرت نگهدارید. وقتی هر دو طرف باهم به درستی صحبت می کنند و عشق و علاقه میان آن ها حاکم باشد کمتر دچار تنش و درگیری می شوند.

2. با افراد مثبت اندیش معاشرت داشته باشید

بعضی از دوست ها و آشناها در اطراف ما وجود دارند که الگوهای منفی هستند و در کل منفی نگر هستند. این افراد تاثیر بسیاری در روابط  و طرز فکر ما می گذارند. اطراف خود را با کسانی پر کنید که مثبت اندیش هستند و سبب ایجاد امید، آرامش و حس خوب در انسان می شوند.

3. قدردانی از همسر خود را فراموش نکنید

قدردانی از همسر خود را فراموش نکنید

درک، قدردانی و احترام برای هر رابطه ای واجب است. فهرستی از ویژگی های بسیار خوب شریک زندگی خود تهیه کنید تا به خودتان یادآوری کنید که چرا با این شخص ازدواج کرده اید. قدر دانی از همسرتان سبب استحکام  روابط عاطفی و پررنگ شدن عشق و علاقه میان شما می شود. وقتی شما متوجه کارهای خوب و رفتارعالی همسرتان باشید او تلاش می کند ویژگی های مثبت خود را بیشتر کند و یک راه موثر برای کم کردن اختلافات زناشویی است.

4. برای شریک زندگی خود احترام قائل شوید

همانطور که قبلا گفتیم احترام برای هر رابطه ی سالم ضروری است. سعی کنید احترام بین خودتان و همسرتان را حفظ کنید. وقتی احترام ها از بین برود دو نفر دیگر برای هم ارزش قائل نمی شوند و مشکل های زناشویی دوبرابر می شود. با بد اخلاقی  و یا بدگویی احترام میان دو نفر نابود می شود. برای بهتر کردن روابط و کمرنگ کردن مشکلات زناشویی تلاش کنید چه هنگامی که در جمع حضور دارید و چه زمانی که تنها هستید به همسر خود احترام بگذارید.

5. باهمدیگر تصمیم بگیرید

وقتی  برای حل کردن مشکلات ازدواج و زندگی زناشویی تلاش می کنید، باید با همدیگر همراه باشید. سعی کنید در مواقع مختلف نظر همدیگر را بپرسید و برای حل انواع مشکلات خود با همدیگر مشورت کنید. یکی از زوج ها نمی تواند مستبد باشد و به جای هر دو طرف تصمیم بگیرد. یکی از رایج ترین مشکلات زناشویی استبداد و خود خواهی است. اگر میان شما و همسرتان دعوا و بگو مگویی وجود دارد سعی کنید آرامش خودتان را حفظ کنید و محیط را متشنج تر نکنید.

6. همسر خود را در اولویت قرار دهید

خوشحالی و شادی همسرتان باید برای شما بسیار مهم باشد. هنگامی که شما همسرتان را در اولویت قرار می دهید باعث پرورش اعتماد، قدردانی، سخاوت و محبت می شود. وقتی همسرتان متوجه شود که برای شما ارجحیت دارد پس رابطه عاطفی بهتری با شما برقرار می کند که سبب کاهش مشکلات زناشویی می شود. این کار به افزایش صمیمیت فیزیکی هم کمک می کند.

7. تعادل برقرار کنید

بعضی وقت ها دلیل مشکلات زناشویی فرزندان هستند. زن وشوهر هنگامی که بچه دار می شوند اولویت های آن ها تغییر می کند. همه ی حواس و فکر و ذهن پدر و مادر فرزندها می شوند و این کار به شدت اشتباهی است. شما باید میان فرزندها، همسر، کار و… تعادل برقرار کنید. بیشتر کودک های شاد در خانواده هایی بزرگ شده اند که والدینشان به همدیگر اهمیت می دهند.

8. با همدیگر صحبت کنید

با همدیگر صحبت کنید

حرف زدن درباره ی ناراحتی ها، مشکلات، نیازها و انتظارات سبب دوری شما از مشکلات زناشویی می شود. نگذارید در قلبتان ناراحتی ها به کینه تبدیل شود. هر زمانی که به مشکل برخوردید یا پاسخ مناسبی برای نیازهای خود پیدا نکردید با همسرتان صحبت کنید. حرف زدن باعث می شود که ارتباط موثر و مفیدی میان شما و همسرتان حاکم شود و بعضی وقت ها باعث به وجود آمدن آرامش در افراد می شود.

9. الگوها و رفتار های خود را تغییر دهید

آیا همیشه با عصبانیت به خانه می آیید؟ آیا همیشه به خاطر اشتباهات کوچک زود بهم میریزید؟ تلاش کنید رفتارهای اشتباه و الگوهای نامناسب خود را تغییر دهید. اگر به دلیل مشغله کاری عصبی هستید اول کمی قدم بزنید و آرامش خود را حفظ کنید، و بعد به خانه بروید. روش های تازه ای برای کنترل رفتارهای بد و اشتباه خود بیابید.

10. به انتظارات و نیازهای مالی همسر خود توجه کنید

خیلی از ازدواج ها پر از اختلاف نظر در مورد مسائل مالی هستند. یکی از راه های مقابله با مشکلات زناشویی رسیدن به توافق در مورد مسائل مالی و نحوه مدیریت است. درباره ی درآمد، بدهی ها و پس انداز خود با خانواده حرف بزنید و سعی کنید به یک تصمیم مشترک برسید.

11. به حریم خصوصی همدیگر احترام بگذارید

به حریم خصوصی همدیگر احترام بگذارید

به همسر خود زمان و فضا بدهید تا بتواند برای خود یک حریم شخصی داشته باشد. بیش از حد درکنارش نباشید که احساس خفگی کند و تلاش کنید زیاد هم از او دور نشوید که این کار بی احترامی و بی توجهی حساب می شود. ولی سوالاتی که شخصی است و مربوط به خود همسرتان است را نپرسید این کار نشانه بی اعتمادی است.

12. بخشش و ازخود گذشتگی را تمرین کنید

ازدواج ها بیشتر زمانی به طلاق ختم می شوند که یک یا هر دو شخص کینه ای به دل داشته باشند. سعی کنید زود شریک زندگی خود را ببخشید. داشتن کینه به دل سبب ایجاد مشکلاتی در سلامت خودتان می شود و استرس را چند برابر بالا می برد. روحیه  بخشنده خود را تقویت کنید زیرا هم خواب بهتری و هم استرس کمتری خواهید داشت.

13. همسر خود را کنترل نکنید

در ازدواج های سالم، هر دو شخص برای همدیگر احترام متقابل قائل هستند و احتیاجی های شخصی و مسائل مربوط به همسرشان را کنترل نمی کنند. کنترل نکردن به این معنا نیست که شما هیچ وقت از همسر خود درباره ی کار، درآمد و… سوال نکنید. شما نباید به حریم شخصی او وارد شوید.

14. به دنبال تغییر شریک زندگی خود نباشد

بعضی از زوج ها با این امید زندگی دو نفره خود را شروع می کنند که  در آینده بتوانند رفتار همسر خود را تغییر دهند. شریک زندگی خود را همین گونه که هست دوست داشته باشید و به دنبال تغییر دادن شخصیت او نباشید که نتیجه ی  برعکس دارد.

15. از مشاوره کمک بگیرید

از مشاوره کمک بگیرید

یک راه حل عالی برای حل مشکلات ازدواج مشاوره خانواده است. اگر نمی توانید به تنهایی مشکلات زندگی مشترک خود را حل کنید از مشاوره یا روانشناس استفاده کنید. مشاوره دلیل مشکل شما را پیدا خواهد کرد و با ارائه راه حل های مناسب برای بهبود روابط به شما کمک خواهد کرد.

 

سوالات رایج

آیا برای مشکلات زندگی مشترک چاره ای وجود دارد؟

ترمیم ازدواج یا زندگی زناشویی که قبلا آسیب جدی دیده است غیرممکن نیست، ولی این کار به تعهد هر دوطرف برای ترمیم موثر رابطه شکست خورده نیاز دارد.

دلیل اصلی مشکلات زناشویی چیست؟

بر اساس تحقیقات متفاوت، از جمله دلایل شایع طلاق می توان به مواردی مانند: تعارض، شکست غیر قابل جبران در رابطه، مشاجره، عدم تعهد، عدم صمیمیت فیزیکی، خیانت و نداشتن منافع مشترک و ناسازگاری بین زوج ها اشاره کرد.

 

 

اشتراک گذاری:
دیدگاه ها

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

14 − ده =