7 دلیل پشیمانی بعد عقد و ازدواج
فهرست مطالب

ادواج کرده ام و حالا دچار پشیمانی بعد عقد شده ام، خیلی افراد پس از خواندن خطبه عقد و پس از گذشت مدت زمان کمی احساس پشیمانی بعد عقد می کنند و تصور می کنند در انتخاب همسر دچار اشتباه شده اند و دلایلی متعددی مانند دخالت پدر و مادر در انتخاب همسر یا نداشتن تفاهم را برای این پشیمانی بعد عقد ابراز می کنند و برای ازدواج دچار شک و تردید می شوند.

 

 

اما در برخی مواقع احساس پشیمانی بعد عقد گذرا است و با برطرف شدن سوء تفاهم ها در ذهن هر دو طرف رابطه رو به بهبودی پیش می رود. ولی در بیشتر موارد تصمیم به ادامه ی رابطه یا چگونگی پایان دادن به آن رابطه برای افراد آشفتگی ذهنی و سردرگمی درست می کند. در بیشترمواقع می توان با مراجعه به مشاور و درمیان گذاشتن دلایل پشیمانی بعد عقد با آن تکلیف ادامه  رابطه را روشن کرد.

تا وقتی که مبنای نگاه شما بر اجبار و آبروی خانواده ها یا انتخاب های ظاهری و سطحی باشد احتمال پشیمانی بعد عقد بیشتر می شود.

در این شرایط پشیمانی بعد عقد احتمال دارد نتوانید به تصمیم واحدی درباره این که چه کاری باید برای زندگی خود انجام دهید، دست یابید. تصمیم درباره ی سرنوشت یک رابطه ی جدی کار آسانی نیست و بعضی اوقات با تصمیمات عجولانه سبب صدمات روحی بیشتر در افراد در آینده می شود. برای تصمیم گیری بهتر است با مشاوره یا افراد متخصص در این زمینه این آشفتگی ذهنی را برطرف کرد و تکلیف ادامه ی رابطه را برای همیشه به درستی روشن کرد.

 

 

دلایل پشیمانی بعد عقد

دلایل پشیمانی بعد عقد

پشیمانی بعد عقد عوامل متعددی دارد که در ادامه به بعضی از آن ها اشاره می کنیم :

1.پشیمانی بعد عقد به دلیل اینکه عاشق نامزدتان نبوده اید

ازدواج ‌هایی مثل ازدواج سنتی که بدون عشق انجام می‌ گیرد، معمولا با پشیمانی بعد از عقد همراه هستند و زوج ها صرفا به سفارش دیگران به عقد هم درآمده‌ اند، حسرت می‌ خورند که چرا با عشق ازدواج نکرده ‌اند. حتی تلاش آنها برای دوست داشتن همدیگر هم به شکست ختم می شود و عشق در دلشان پا نمی ‌گیرد. همدیگر را دوست نداشتن بزرگترین دلیل برای پشیمانی بعد عقد است.

درست است که پایه ‌های ازدواج سنتی بر عشق بنا نشده است، ولی بعضی بعد از ازدواج عاشق هم می‌ شوند و عده ‌ای از این لذت محروم می‌ مانند و پشیمان ی بعد عقد  و ازدواج بی عشق زندگی مشترکشان را تلخ می ‌کند.

2. برخلاف میلتان به ازدواج مجبور شده ‌اید و دچار پشیمانی بعد ازدواج شده اید

برخلاف میلتان و بدون آن که اختیاری از خودتان داشته باشید، مجبور به ازدواج با همسرتان شده ‌اید و حالا پشیمان هستید. آروز داشتید که ای کاش زمان به عقب باز می‌ گشت و همه چیز تغییر می‌ کرد تا از این احساس پشیمانی بعد عقد که آزاردهنده است نجات پیدا کنید.

3. با همسرتان رابطه صمیمانه‌ ای ندارید

با همسرتان رابطه صمیمانه‌ ای ندارید

شما و همسرتان تقریبا هیچ رابطه ‌ای با هم ندارید، با هم روی یک تخت می‌ خوابید، در یک خانه زندگی می‌ کنید، ماشین مشترک دارید و تقریبا در تمام وسایل با هم شریک هستید، ولی هرگز به هم نزدیک نیستید. سرد بودن و نداشتن رابطه با هم رایج ترین دلیل پشیمانی بعد عقد و ازدواج است. حتی هنگامی که این همسران پشیمان سعی می ‌کنند تا رابطه‌ ای صمیمی با هم داشته باشند، باز هم اوضاع بر وفق مرادشان پیش نمی ‌رود.

مهم ‌ترین عامل برای موفقیت ازدواج رابطه ی گرم و صمیمانه است و اگر وجود نداشته باشد، دلبستگی‌ های جنسی و عاطفی ازدواج هم محکوم به شکست است. رابطه ‌ی جنسی میان زوج ها باید هر از گاه تجدید شود تا علاقه و صمیمیت زندگی مشترک پابرجا بماند.

4. به فرد دیگری علاقه داشته اید

ازدواج کرده ‌اید، ولی عشق همسرتان هرگز به دلتان راه نیافته است، چون در زندگی تان عشق دیگری وجود داشته و نتوانسته ‌اید او را فراموش کنید. فردی که نتوانسته ‌اید به او برسید، عشق زندگی ‌تان بوده و از صمیم قلب از این ازدواج بدون عشق ناراضی هستید و احساس پشیمانی بعد عقد و ازدواج دارید. همسرتان هیچوقت نتوانسته جای عشق ‌تان را در قلب ‌تان بگیرد. هر کاری می‌ توانسته ‌اید کرده ‌اید تا همسرتان مالک قلبتان شود؛ ولی قلبتان هنوز در تصرف دیگری است.

 

 

 5. پشیمانی بعد عقد و ازدواج بدلیل اینکه همسرتان به شما خیانت کرده است

از به یادآوری این واقعیت که همسرتان به شما خیانت کرده، دیوانه می ‌شوید و این خیانت بی ‌رحمانه از درون شما را مانند خوره می‌ خورد. یکی از دلایل اصلی پشیمانی بعد عقد و ازدواج خیانت است. خیانت ازدواج را به نابودی می‌ کشاند و مشکلات متعددی را درست می‌ کند.

6. همسر شما آن شخصی نیست که نشان می‌ دهد

همسر شما آن شخصی نیست که نشان می‌ دهد

هنگامی که با هم آشنا شدید، همسرتان کاملا با این فرد فعلی تفاوت داشت و حالا این دورویی بی ‌شرمانه شما را آزار می ‌دهد. او هرگز آن شخصی که نشان می ‌داده نبوده است. این که این ‌قدر ساده ‌لوح بوده ‌اید و اجازه داده‌ اید شما را فریب بدهند، به شدت اوقات شما را تلخ می ‌کند. بار این حسرت و پشیمانی بر قلب شما سنگینی می‌ کند و سیاه چاله ‌ای را در زندگی‌ شما درست کرده است که عشق و شادی را می‌ بلعد.

7. همسرهای سازگاری نیستید

بعد از ازدواج با همسرتان متوجه شده ‌اید که با هم هیچ تفاهمی ندارید و نه شما و نه همسرتان حاضر نیستید که از مواضع ‌خودتان کوتاه بیایید. این تفاوت ‌ها برای هر دو نفرتان مشکل ‌ساز شده و هر کاری که امتحان کرده ‌اید، به بن ‌بست رسیده و سطح سازگاری ‌تان از صفر بالاتر نرفته است. متفاوت بودن دنیاهایتان به جر و بحث‌ های بی ‌پایانی دامن زده که شدت و تعدادشان روز به روز بیشتر می ‌شود و سایه ‌ی غم ‌انگیز پشیمانی را بر زندگی‌ تان مستولی ساخته است.

 

علائم پشیمانی پس از عقد چیست؟

علائم پشیمانی پس از عقد چیست؟

1. هیچ حرفی برای گفتن به هم دیگرندارید

اگر زمانی موضوعی، مانند موفقیت تحصیلی یا شغلی یا یک اتفاق هیجان ‌انگیز در زندگی ‌تان پیش می ‌آید، همسرتان اولین نفر یا یکی از اولین نفرهایی نیست که او را در جریان می‌ گذارید، احتمالا ترجیح می ‌دهید که خواسته‌ هایتان را در فضای دیگری به جز زندگی مشترک برآورده کنید.

روانشناسان می گویند که اگر به جز گفتگوهای پیش ‌پا افتاده درباره امور خانه  و کارهایی که باید انجام شود، هیچ گفتگوی معنادار دیگری با هم ندارید، این ساکت بودن را باید به مثابه نشانه‌ ی هشدار به خطر افتادن رابطه ‌تان تلقی کنید.

2. فاصله ‌ی بینتان هر روز بیشتر می‌ شود و منفعلانه منتظر کمک هستید

یکی از راه‌ های تمایز قائل شدن بین زندگی مشترکی که به روزمرگی افتاده و کسالت ‌بار شده و ازدواج بدون عشق این است که از خودتان بپرسید، چه مدت است که این وضعیت دوام داشته و آیا رابطه‌ تان هر روز سردتر از روز پیش می ‌شود یا نه.

بیشتر زوج ها روزهای سختی را پشت سر می‌ گذارند، ولی اگر این مشکلات بیشتر از دو سال دوام داشته باشد، و این فاصله هر روز بیشتر و بیشتر شود، باید از مشاور کمک بگیرید. به خاطر داشته باشید که ناگهان زود دیر می ‌شود و بهتر است، قبل از آن که رابطه ‌تان نابود شود، آن را نجات دهید.

3. درباره زندگی بدون همسرتان خیال پردازی می‌ کنید

اگر غالبا در مورد آینده‌ ی شادی فکر می ‌کنید که همسرتان جایی در آن ندارد، این تصورات را باید علامت جدی وجود مشکل در رابطه ‌تان تلقی کنید. این خیال پردازی‌ها بخشی از فرآیند جدایی عاطفی است که در طول آن سعی می‌ کنید، خودتان را قانع کنید که دیگر اهمیتی به این زندگی نمی‌ دهید تا جدایی نهایی کمتر برایتان دردناک باشد.

جدایی روانی با خیال پردازی کردن درمورد داشتن رابطه با دیگری یا برنامه ریختن برای آینده ‌ای که همسرتان نقشی در آن ندارد، همگی نشانه ‌ی مرگ عشق است. این وضعیت مثل این است که ذهن‌ خود را از برق کشیده‌ اید تا قلب شما پس از اتمام رابطه بیشتر از این رنج نبرد. اگر متوجه این الگوی ذهنی شدید، ببینید که آیا این تصورات برای شما اهمیت دارد یا نه.

روانشناس ها پیشنهاد می‌ کنند که سایت ‌های آنلاین خرید و فروش خانه را چک کنید تا ببینید که فکر جدا زندگی کردن چه حسی را در شما بیدار می ‌کند. به این ترتیب لایه‌ ی دیگری از واقعیت پدیدار می ‌شود که در تصمیم ‌گیری برای اقدام بعدی به شما کمک می ‌کند. اگر تصور تنها زندگی کردن به جای آن که شما را هراسان و وحشت ‌زده‌ کند، هیجان ‌زده و شما را آرام می‌ کند، این را به عنوان نشانه ‌ی جدی وجود داشتن مشکل در ازدواج خود تلقی کنید.

اولی پیش از آن که برای جدا شدن اقدام کنید، بررسی کنید که آیا برای نجات دادن زندگی ‌تان کاری می‌ توانید یا می‌ خواهید انجام دهید. به این ترتیب اگر در آخر تصمیم به رفتن بگیرید، با آرامش خاطر می ‌توانید جدا شوید. به پایان رساندن زندگی مشترک هیچ‌ وقت آسان نیست، ولی تصور این که می ‌توانستید کاری برای دوام رابطه ‌تان انجام بدهید و نداده‌اید، حسرتی را بر دلتان می‌ گذارد که تصمیم ‌گیری را برای شما دشوار‌تر می ‌کند.

 

راهکارهای روبرو شدن با پشیمانی پس از عقد

راهکارهای روبرو شدن با پشیمانی پس از عقد

  • نقاط قوت را مرور کنید:  نقاط قوت طرف مقابل را با تشویق و تقدیر تقویت کنید و سعی در پذیرش نقاط ضعفی داشته باشید که وجود آن در هر شخصی طبیعی است.
  • واقع ‌بین باشید:  سعی کنید انتظارات مالی و عاطفی خود را متناسب با شناختی که از روحیات و شرایط طرف مقابل خود بدست آورده ‌اید واقع ‌بینانه تنظیم کنید.
  • حساسیت‌ ها را کاهش دهید:  به اختلافات با حساسیت ‌های بی مورد دامن نزنید و سعی کنید آن‌ ها را با کسب مهارت ارتباطی حل کنید.
  • کمال گرا نباشید:  هیچ کس بدون عیب و نقص نیست، اگر همسر شما ایراداتی دارد و تصمیم گرفته‌ اید او را رها کنید، در نظر داشته باشید هیچ تضمینی نیست که در آینده بتوانید فرد بدون ایراد برای ازدواج پیدا کنید.
  • گذشته را رها کنید:  اگر به دلیل مسائلی که در گذشته به وجود آمده احساس پشیمانی بعد عقد دارید بهتر است تصمیم بگیرید گذشته را رها کنید و نگذارید تاثیر منفی اتفاقات گذشته بر زندگی شما تاثیر بگذارد.
  • با پشیمانی وارد زندگی مشترک نشوید:  تا وقتی که نتوانسته‌ اید احساس پشیمانی خود را از بین ببرید و دلیل پشیمانی بعد عقد هنوز پا برجا است به هیچ عنوان وارد زندگی مشترک نشوید. اینکار تا پیش از به ثبات رسیدن احساسات شما اشتباه است.
  • از مشاور کمک بگیرید:  درصورتیکه با مشکلات و اختلافات جدی در دوران عقد روبرو هستید و برای حس پشیمانی بعد عقد خود دلایل منطقی و محکمی دارید شاید لازم باشد به گزینه جدایی هم نگاهی داشته باشید. اگرچه در خیلی از موارد یک متخصص باتجربه می ‌تواند شما را برای حل خیلی از مشکلات دوران عقد کمک کند. پس حتی اگر از اشتباه بودن انتخاب خود مطمئن هستید بهتر است قبل از تصمیم گیری قطعی، نظر یک مشاور را در این مورد بپرسید.

 

سخن آخر

بعضی وقت ها فکر می کنید  در انتخاب همسرتان دچار مشکل شده اید و بزرگترین اشتباه زندگی خود را مرتکب شدید این شرایط تا جایی پیش می رود که باعث سلب آرامش از شما و همسرتان می شود چرا که این سرد شدن رفتاری اصلا نشانه ی خوبی برای ادامه ی رابطه نیست و تصمیم گیری درباره ی  ادامه رابطه به تنهایی و به دلیل پشیمانی بعد عقد و ازدواج خیلی پیچیده و دشوار است.

 

 

باید در نظر داشت که نباید صرفا با توجه به نشانه ها و دلایلی که در بالا به آن ها اشاره شد، رابطه را تمام کرد چرا که در اکثر مواقع این نشانه ها گذراست و قابل حل است. فرد در هنگام بروز احساس پشیمانی بعد عقد و ازدواج، دچار سردرگمی می شود و به همین دلیل نمی تواند تصمیم گیری درستی درباره ی رابطه داشته باشد به خاطر همین به راهنمایی مشاور و روانشناس برای برطرف کردن این حس پشیمانی بعد عقد و روشن شدن تکلیف رابطه، احتیاج دارد.

 

 

اشتراک گذاری:
دیدگاه ها

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

شش − پنج =