3 دلیل مشاوره قبل از ازدواج و تأثیر آن بر زندگی

3 دلیل مشاوره قبل از ازدواج و تأثیر آن بر زندگی
فهرست مطالب

ازدواج یکی از مهم ترین اتفاقات در زندگی  هر شخص است و ازدواج خوب و انتخاب همسر مناسب یکی از بزرگترین تصمیماتی است که بیشتر افراد حداقل یک مرتبه، اتخاذ می کنند. چرا که هنگامی که فرد ازدواج می کند، همه ی اهداف زندگی، روابط اجتماعی و خانوادگی فرد، تحت تاثیر قرار می گیرند و دستخوش تغییر می شود.

 

 

کسانی که در آستانه این تصمیم گیری بزرگ قرار می گیرند، دچار استرس و اضطراب می شوند که احتمال دارد این فشار استرس مانع از آن شود که شخص درست ترین و بهترین تصمیم خود را بگیرد. بسیاری هنوز بر این باوراند که ازدواج هندوانه ای دربسته‌ است که تا باز نشود، خوبی و بدی آن مشخص نمی شود.

بیشتر کسانی هم که اين حرف را می زنند، خودشان تجربه نا خوشایندی از ازدواجشان داشته‌ اند و بيشتر قسمت و تقدير الهی را مقصر می دانند و نه انتخابی که خودشان کرده ‌اند. مشاوره قبل از ازدواج به شما کمک می کند تا همسر خود را با آگاهی بالاتری انتخاب کنید.

 

مشاوره قبل از ازدواج چیست؟

به صورت خلاصه باید گفت مشاوره قبل از ازدواج نوعی زوج درمانی می باشد که می تواند به شما و همسرتان کمک کند تا هم دیگر را بهتر بشناسید و برای ازدواج آمادگی بیشتری پیدا کنید.

مشاوره قبل از ازدواج می تواند به شما کمک کند تا در هر زمینه ای مثل مسائل مالی، تعداد فرزندان و… از شریک زندگیتان به شناخت بهتری برسید. این مشاوره می تواند شما را متوجه این موضوع کند که در چه مسائلی اختلاف نظر دارید و به این صورت از درگیری های احتمالی جلوگیری می کند.

 

 

آیا می دانید هدف از این مشاوره چیست؟ در واقع هدف اصلی مشاوره قبل از ازدواج کمک به شما و شریک زندگیتان برای شناخت بهتر و اصولی تر هم دیگر و ازدواج با پایه قوی تر می باشد.

 

مزایای مشاوره قبل از ازدواج

مزایای مشاوره قبل از ازدواج

شما هرچقدر هم که فکر کنيد بهترين مرد يا زن روی کره زمين را پيدا کرده‌ ايد، باز هم به ‌خاطر هيجانات ناشی از علاقه زياد احتمال دارد دچار خطا شويد و تصميم اشتباهی بگيريد.

مشاوره قبل از ازدواج، همين دو راهی ها و چاله‌ هايی را که ممکن است در آن بيفتيد و خود و طرف مقابلتان را بدبخت کنيد، برايتان مشخص می کند و يک نقشه راه درست برای تشکيل يک زندگی مناسب را در اختيارشما قرار می دهد.  به صورت خلاصه مزایای مشاوره قبل از ازدواج عبارت اند از:

  • رسیدن به اهداف مشترک را راحت تر می کند.
  • سهولت در درک متقابل
  • گذر از موانع
  • اضطراب و استرس ازدواج را ازبین می برد
  • کمک به طرفین برای شناخت عمیق تر از هم دیگر

 

چه سوال هایی در جلسه مشاوره قبل از ازدواج پرسیده می شود؟

در جلسه مشاوره قبل از ازدواج از شما و شریک زندگیتان درخواست می شود تا هر یک به صورت اختصاصی به سوالات پرسشنامه کتبی پاسخ دهید. در سوالات این پرسشنامه از شما درخواست می شود تا احساس خود را در مورد رابطه تان وشریک زندگی را بیان کنید.

شرکت در جلسه مشاوره قبل از ازدواج و پاسخ به سوالات این پرسشنامه می تواند به شما کمک کند تا نقاط ضعف و قوت خود را بشناسید. شما در این جلسه  می توانید درباره ی مشکلات و ناراحتی های خود بحث و گفتگو کنید. در این جلسه مشاور از شما و شریک زندگیتان سوالاتی می پرسد و از شما می خواهد تا دیدگاه خود را بیان کنید. بهتر است برای داشتن یک رابطه محکم و انتخاب درست برای خود و رابطه تان وقت بگذارید.

روانشناس سعی می کند تا با پرسش سوالات مواردی مانند تفاهم در میان زوجین، داشتن اهداف مشترک در زندگی، نداشتن اختلالات شخصیتی و همسنگ بودن از لحاظ اجتماعی و فرهنگی و… را مورد ارزیابی قرار دهند. مشاور ازدواج سعی می کند تا با در نظر گرفتن اظهارات شما به دنبال پاسخ این سوال هستند که میزان سازگاری زوجین با هم دیگر چقدر است.

در جلسه های مشاوره قبل از ازدواج سوالات مشخصی از هر دو فرد پرسیده می شود. فرمول پرسش سوالات یکسان نیست و به موقعیت اجتماعی، فرهنگی و… بستگی دارد، و سوال هایی که از هر زوج پرسیده می شود؛ متفاوت است. مشاور از شما می خواهد تا یک لیست از سوال هایی که برای مراجعه کننده مهم است و می خواهد تا پاسخ آنها را بداند؛ به مشاور بدهد.

با این کار مشاور به سلیقه ی شما پی برده و روند مشاوره را به گونه ای پیش می برد که به سوالات شما پاسخ داده شود.

 

برای مشاوره ازدواج به چه نوع متخصص حوزه روانشناسی باید مراجعه کنيم؟

برای مشاوره ازدواج به چه نوع متخصص حوزه روانشناسی باید مراجعه کنيم؟

مشاوره قبل از ازدواج هم توسط افرادی که تحصيلات روانشناسی دارند و هم کسانی که مشاوره خوانده ‌اند، انجام می شود. ولی برای انجام مشاوره قبل از ازدواج، روانشناس بالينی اولويت دارد؛ به‌ خاطر اينکه روانشناس ها بهتر می توانند مشکلات شخصيتی افراد و اختلال‌ های روانی ای که به آن دچار هستند را تشخيص بدهند.

روانشناس بالینی یک متخصص است، که در مراقبت های مداوم و جامع بهداشت روانی و رفتاری را برای افراد و خانواده ها فراهم می آورد. تخصص بالینی خیلی گسترده  می باشد و درمان بخش گسترده ای از اختلالات روانی را در بر می گیرد. دامنه این حوزه شامل همه ی این افراد با هر سن و سالی می شود.

درک آسیب های روانی و ملاحظات تشخیص در زندگی فرد و مورد ارزیابی قرار دادن این مشکلات از وظایف روانشناسی بالینی است. روانشناسان بالینی با کمک مصاحبه با زوجین و آزمون های تخصصی مشکلات آن ها را مورد ارزیابی قرار می دهد. بعد از آن با آموزش های حرفه ای دورن فردی و بین فردی به درمان آنها می پردازد.
پس توصيه می کنیم که برای انجام اين نوع مشاوره‌ ها، به یک روانشناس بالينی که تخصص مشاوره قبل از ازدواج را دارد، مراجعه کنيد.

 

ضرورت مشاوره قبل از ازدواج

تصميم به ازدواج يکی از مهم ‌ترين اتفاق‌ هايی است که در زندگی هرشخص اتفاق می افتد. از آنجايی که هدف ما از ازدواج‌ کردن تشکيل يک خانواده بوده و در زير سايه اين خانواده  قرار است فرزندی به وجود بيايد و رشد کند، بايد در انتخاب فردی که قرار است با او تشکيل زندگی بدهيم، خیلی دقيق عمل کنيم و تمامی نکات را در نظر بگیریم؛
مثلا در يک مورد، خانمی پس از چندين سال ازدواج به بنده مراجعه کرده بود و خواستار جدايی بود، بخاطر این که صاحب فرزندی شده بود که اين فرزند دچار نقص عقلی بود و اين مشکل را از پدرش به ارث برده است و اين خانم می گفت که در هنگام آشنايی اش اين عیب را می دانسته و فقط با این آقا از روی علاقه ازدواج کرده است.

بسیاری از افراد به‌ خاطر غالب ‌شدن هيجان‌ هايی در زمان آشنايی، قادر به تصميم‌ گيری درست نيستند و خیلی از خطا و ايرادهايی که وجود دارد و بعدا ممکن است در زندگی زناشويی مشکل‌ ساز شود، نمی بينند و تمايل دارند که از فرد مورد علاقه خود ايده ‌آل ‌سازی کنند.

کمک ‌گرفتن از يک مشاور قبل از ازدواج، اين خاصيت را دارد مواردی را که احتمال دارد در زندگی آن دو نفر موجب ايجاد بحران شود، و آن دو نفر به خاطر غلبه ی هیجانات و احساساتشان نمی توانند ببیند و تحلیل کنند را شناسايی کند.

 

چرا مشاوره ازدواج را باید جدی گرفت؟

چرا مشاوره ازدواج را باید جدی گرفت؟

این نکته نیز مهم است که بدانید خیلی از اختلالات روانشناختی و اختلالات شخصیتی مانند وسواس های فکری و عملی، اختلال شخصیت مرزی، اختلال خود شیفتگی، خیلی از روان پریشی ها (اختلالات اسکیزوئید)، احتمال دارد در دیدارهای اول و توسط شما قابل شناسایی نباشد و فقط با انجام آزمون های روانشناختی دقیق و مصاحبه ی بالینی قابل کشف و شناسایی است.

متاسفانه هر ماه زنان و مردان زیادی به کلینیک های مشاوره مراجعه می کنند و اعلام می کنند همسرشان بعد از ازدواج، به مرور علائم بیماری خود را نشان داده، و آنچنان زندگی برایشان دشوار و غیرقابل تحمل شده که دیگر قادر به ادامه دادن نیستند! پس لطفا مراجعه کردن به متخصص روانسنجی و سنجش روانشناختی و مشاوره قبل از ازدواج را حتما جدی بگیرید.

مشاوره قبل از ازدواج هم در هنگام آشنايی دو نفر با هم و هم پس از مرحله خواستگاری اتفاق می افتد. به اين صورت که ممکن است دو نفر قبل از انجام مراحل رسمی خواستگاری و به ‌واسطه آشنايی ای که با همدیگر دارند، احساس کنند به هم علاقه‌ مند شده ‌اند و مايل هستند، پیش يک مشاور بروند و ميزان تناسب یکدیگر برای امر ازدواج را بسنجند يا اينکه بعد از مراسم خواستگاری و تصميم قطعی برای ازدواج، اين مشاوره انجام شود.

 

 

فرآيند مشاوره در هر دو شکل، هيچ فرقی ندارد و يک فرايند معمول در تمامی اين مراحل اتفاق می افتد.

 

دلیل های مهم برای مشاوره قبل از ازدواج

دلیل های مهم برای مشاوره قبل از ازدواج

بسیار ضروری است که قبل از ازدواج به مشاوره مراجعه کنید. مشاورها به شما کمک می کنند که استرس خود را برای تصمیم به ازدواج کنترل کنید و همچنین به شما کمک می کنند که خواسته ها و توقعات خود را با هم دیگر در میان بگذارید. از زوج ها می خواهند که بدون محدودیت و حتی خود سانسوری درباره ی  ازدواج با شخص مقابل نظر و عقیده خود را به اشتراک بگذارند.

مشاورها سعی خود را می کنند تا زوج ها به خواسته ها و اهداف خود برسند و همدیگر را بهتر بشناسند. از دلایل مهم برای رفتن به مشاوره قبل از ازدواج این است که زوج ها یاد می گیرند که تقویت توانایی ارتباط تاثیر گذار با یک دیگر را انجام دهند.

سعی کنید در این نوع از مشاوره ها حرف هایی که می زنید کامل و با جزئیات باشد تا در صورت بروز مشکلی این افراد به شما کمک کنند و در این باره  راهنمایی های لازم را به شما ارائه دهند.

 

جلسه های مشاوره قبل از ازدواج شامل چه مراحلی می باشد؟

جلسه های مشاوره قبل از ازدواج شامل چه مراحلی می باشد؟

در پاسخ باید گفت یکی از نکات اساسی در مشاوره پيش از ازدواج، شناخت دقیق طرفین است. روش های مختلفی برای این شناخت وجود دارد. بعضی از مشاوره ها از تست ها و ابزارهای روانسنجی استفاده می کنند و بعضی دیگر با مصاحبه بالینی به این شناخت می رسند.

پس از این شناخت زمان آن است که ببینید حالا این دو نفر با این ویژگی های شخصیتی، فکری، خانوادگی و اجتماعی با همدیگر می توانند زندگی کنند یا نه؟ و اینکه مشکلات و چالش های احتمالی پیش روی آن ها چیست؟ در این زمینه اطلاعات کافی به هر دو طرف داده می شود، و در نهایت توصیه های لازم درباره ی ازدواج یا عدم ازدواج، و در صورت ازدواج، برای فرآیند ازدواج و ادامه زندگی، به آنها داده می شود.

اولین گام در جلسات مشاوره قبل از ازدواج این است که طرز سوالات و پرسشنامه ها شخصیت فرد مورد ارزیابی قرار بگیرد. بعد از شناسایی این اختلال روانشناس مشخص می کنند که احتیاج است تا آیا زوجین در جلسات فردی بالینی شرکت کنند یا نه. طی جلسات همه ی ابعاد شخصیتی آن ها مورد بررسی قرار می گیرند.

روانشناس پس از آن از هر کدام می خواهد تا لیستی از سوالاتی که باید از طرف مقابلشان بپرسند، تهیه کنند. در طی جلسات تمامی مباحثی را که در سوالات مطرح شده بودند مورد بررسی قرار می گیرند. روانشناس در مشاوره پيش از ازدواج آنها را به چالش وارد می کند که در آینده اگر با مشکلی روبرو شوند چگونه با آن مقابله کنند؛ چگونه رفتار خواهند کرد و راه حل هایی به آن ها ارائه می دهد.

 

ترفند های موفقیت در مشاوره قبل از ازدواج

ترفند های موفقیت در مشاوره قبل از ازدواج

اگر شما و همسرتان تصمیم گرفتید که مشاوره قبل از ازدواج داشته باشید، مواردی وجود دارد که رعایت آنها، می­ تواند به شما کمک کند تا بیشترین بهره را از این جلسات ببرید. این موارد عبارتند از:

نگران نباشید که مشاوره قبل از ازدواج، چالش ­برانگیز باشد

یک مشاوره قبل از ازدواج موثر و خوب، به احتمال زیاد می تواند چالش برانگیز باشد. این به این خاطر است که شما در مورد بعضی موارد بحث می کنید و با آن ها روبرو می شوید که ترجیح می­ دادید آن ها را رها کنید. ولی، اینگونه شما و شریک زندگی ­تان شناخت بهتر و بیشتری از همدیگر پیدا می کنید و در رابطه ی خود رشد می­ کنید!

 صادق باشید (سعی نکنید فریب ­کاری کنید)

در مشاوره قبل از ازدواج سعی نکنید افکار و عقاید را بی اهمیت جلوه دهید تا این گونه به نظر برسد که شما و شریک زندگی تان کاملا سازگار هستید و مشکلی ندارید. این نکته به طور کامل هدف اصلی مشاوره قبل از ازدواج را که باید با مشکلات روبرو شوید را نادیده می ­گیرد.

از بازی بازنده و برنده بگذرید

این ایده که هر دو در زمین بازی برابر هستید را قبول کنید. بدانید که وقتی که با مشاوره قبل از ازدواج خود می ­گذرانید یک “منطقه امن” است و  هر آنچه را که در جلسات مشاوره خود مطرح می کنید نمی­ تواند بعدا در مجادله­ های آینده از کلمه ی  “من بهت گفته بودم که”  استفاده کنید.

رازدار باشید

مورد های مطرح شده در جلسه های مشاوره قبل از ازدواج را با نزدیکترین افراد زندگی تان حتی دوستان و اعضای خانواده خود در میان نگذارید. هر آنچه در جلسات مشاوره مطرح می ­کنید تنها برای گوش مشاور و شریک زندگی شما می باشد. فاش کردن این مسائل تنها اعتماد را از بین خواهد برد.

 

دلیل مراجعه به مشاور قبل از ازدواج

دلیل مراجعه به مشاور قبل از ازدواج

از مهمترین  دلیل های مراجعه به مشاوره قبل از ازدواج کنترل اضطراب و استرس برای گرفتن تصمیم بزرگی مانند ازدواج می باشد. این مشاوره به شما در مطرح کردن آسان خواسته ها و توقع هایتان کمک می کند.

مشاور قبل از ازدواج از شما می خواهد تا بدون در نظر گرفتن هیچ چیز نظر واقعیتان را در ارتباط با ازدواج مطرح کنید. وقتی که مشاور همه ی احتیاج ها و اهداف زوج ها را می شنود به آن ها کمک می کند تا به خواسته هایشان نزدیک شوند. از مهمترین  دلیل های مراجعه به مشاور چیست؟

1. آیا آینده ازدواج قابل پیش بینی است؟

خیلی از زوجین تصور می کنند که بعد از ازدواج هیچ مشکلی برای زندگی آن ها به وجود نخواهد آمد. ولی این موضوع همه ی واقعیت نیست. در جلسات مشاوره قبل از ازدواج روانشناس ها کمک می کنند، برداشت های نادرست را دور بریزید و با نگاهی واقع گرایانه به ازدواج نگاه کنید.

بسیاری از افرادی که قبل از ازدواج برای خود تصویر رویایی از ازدواج  را تشکیل می دهند به این صورت که در ازدواج هیچ مشکل و اتفاقی رخ نمی دهد و همه ی کارها به درستی انجام می گیرد، ولی باید توجه کنید که واقعیت هرگز این نیست و ازدواج تحت هیچ شرایطی قابل پیش بینی نیست.

کسانی که به مشاوره قبل از ازدواج مراجعه می کنند بهترین کار را انجام می دهند زیرا مشاوران به شما کمک می کنند، که از برداشت های غلط و اشتباهی که برای ازدواج و حتی بعد از ازدواج دارید دست بردارید.

عقاید کهنه خود را دور بیاندازید و به صورت دقیق و عمیق به ازدواج نگاه کنید زیرا ازدوج قابل پیش بینی نیست. همچنین مشاوره قبل از ازدواج این امکان را برای زوج ها فراهم می کند تا متوجه شوید در ازدواج چه واقعیت های تلخ و زشت و زیبایی وجود دارد.

 

 

زمانی که شما پس از این مشاوره ها به هدف اقعی و درک درستی از ازدواج  می رسید، تصمیم درستی را برای ازدواج و زندگی می گیرید و زندگی مشترک خود را با کمک مشاوره قبل از ازدواج آغاز می کنید و سالیان سال در کنار همدیگر زندگی می کنید.

2. رسیدن به شناخت کامل طرفین از همدیگر

معمولا خجالت باعث می شود تا زوج ها نتوانند به شناخت درستی از طرفین برسند و در آینده با مشکل مواجهه خواهند شد. شما می توانید در مشاوره قبل از ازدواج بدون هیچ گونه تعارفی خود واقعیتان باشید. روانشناس هم با بررسی و آنالیز دقیق رفتارها و شخصیت شما، طرف دیگر را از واقعیت های وجود شما آگاه می سازد.

3. برنامه ریزی موفق برای آینده زندگی مشترک

اگر چه گذر زمان تعیین می کند که چه تعداد از آرزوهای شما به واقعیت خواهند پیوست. ولی با این حال زوج ها باید قبل از ازدواج اهدافشان را مشخص کنند. در جلسه های مشاوره، روانشناس با تصمیم شما چهارچوب هایی را مشخص می کند که در چه تاریخی شما باید به کدام یک از هدف های خود برسید.

 

موضوعات مورد بررسی در جلسه های مشاوره ازدواج

موضوعات مورد بررسی در جلسه های مشاوره ازدواج

در مرحله اول آمادگی هر دو طرف برای ازدواج مورد بررسی قرار می گیرد. بعد مشاور ویژگی های شخصیتی، اختلافات و تعارضات میان زوجین را شناسایی می کند و زوج ها را نسبت به این موضوع آگاه می سازد. در نهایت روانشناس به شما راهکارهای عملی برای حل این مشکلات را ارائه می دهد.

بعضی از موضوعاتی که در جلسه های مشاوره قبل از ازدواج مورد بررسی قرار می گیرند عبارتند از:

اختلافات در ویژگی های شخصیتی

ویژگی های شخصیتی و رفتاری بسیاری در افراد وجود دارد، که می تواند بر روابط میان فردی زوجین تاثیر بگذارد. به خاطرهمین باید بعضی از این ویژگی ها در دو طرف مشابه باشند تا هر دو طرف بتوانند در کنار هم زندگی خوبی داشته باشند. گاهی وجود این اختلافات در رفتارها سبب بروز مشکلات جدی مانند طلاق های عاطفی می شود.

مثلا رعایت نظم از اولویت های زندگی یک شخص به حساب می آید. ولی در زندگی دیگری از اهمیت زیادی برخوردار نیست. مثالی دیگر اینکه احتمال دارد یک طرف درونگرا باشد و علاقه زیادی به حضور در مکان های شلوغ را نداشته باشد.

ولی دیگری برونگر باشد و از تنهایی گریزان باشد. این اختلافات شخصیتی می تواند به اندازه ای در زندگی زوج ها تاثیر بگذارند که آن ها را از ادامه دادن به زندگی مشترک باز دارد. به همین دلیل بررسی تعارضات اخلاقی در جلسات مشاوره قبل از ازدواج خیلی با اهمیت است.

بررسی اختلاف طبقاتی و وضعیت مالی

اختلاف طبقاتی یکی از مواردی است که در جلسات مشاوره قبل از ازدواج باید مورد بررسی قرار بگیرید. اختلافات طبقاتی بر اساس درآمد مالی و شغل هر دو طرف و همچنین جایگاه شغلی خانواده های زوج ها در نظر گرفته می شود. هر قدر میزان این اختلافات کمتر باشد، در آینده زندگی موفق تری خواهید داشت.

اختلافات در زمینه تحصیلات

با توجه به آمار هر اندازه از نظر تحصیلاتی زوج ها به هم مشابه تر باشند، کمتر با مشکلات زناشویی مواجه می شوند. در نتیجه اختلال طلاق در آن ها کمتر می شود. اگر میزان اختلاف تحصیلات زیاد باشد، ممکن است در آینده مشکلاتی برای آن ها به وجود بیاد. مشاوره قبل از ازدواج آن ها را از این مشکلات آگاه می سازد.

اختلاف در زمینه باورها و عقیده های مذهبی

زوج هایی که با عقاید مذهب مشترک با هم ازدواج می کنند در زندگی موفق تر از افرادی هستند که با عقاید مختلف با هم وارد رابطه می شوند. این موضوع باعث می شود تا در آینده طرفین در ارتباط  با این مسئله دچار مشکل شوند. در جلسات مشاوره قبل از ازدواج، روانشناس با احترام گذاشتن به عقاید طرفین، به آنها می آموزد تا به باورهای هم احترام بگذارند.

 

 

اشتراک گذاری:
دیدگاه ها

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

بیست − شش =