23 نکته مهم برای زوج هایی که روزهای اوایل ازدواج خود را تجربه میکنند

23 نکته مهم برای زوج هایی که روزهای اوایل ازدواج خود را تجربه میکنند
فهرست مطالب

افرادی که روزهای اوایل ازدواج خود را سپری میکنند چه نکاتی را باید رعایت کنند؟ ازدواج در تمامی فرهنگ ها و در همه ی جوامع کاری مورد احترام و پسندیده می باشد. افرادی که روزهای اوایل ازدواج و زندگی مشترک خود را آغاز کرده اند بیشتر در شور و شوق مضاعفی به سرمی برند.

 

 

این دوران معروف است به ماه عسل زندگی مشترک و جای خود را دیر یا زود به رابطه ای متعادل و منطقی خواهد داد. متاسفانه در کشور ایران به خاطر کمبود مهارت های برقراری ارتباط، آمار طلاق به شدت غیر قابل باوری روبه افزایش است. به همین دلیل در این مطلب قصد داریم نکات وتوصیه هایی را برای کسانی که تازه ازدواج کرده اند و روزهای اوایل ازدواج خود را تجربه میکنند ارائه دهیم.

 

نکات و توصیه های مهم برای افرادی  که روزهای اوایل ازدواج آن هاست

نکات مهمی برای افرادی که تازه ازدواج کرده وجود دارد که با رعایت آن ها می توانند ازدواج و زندگی موفقی داشته باشند. این نکات عبارتند از:

1. حفظ استقلال فردی

ضروری ترین و مهم ترین نیاز هر انسان حس استقلال است. نویسنده ی کتاب نظریه انتخاب ویلیام گلاسر معتقد است دلیل هر مشکل روانشناختی ناشی از ضعف در ارتباط بین افراد است.

از نظر او برخی افراد مایل اند جای دیگران تصمیم بگیرند و عمل کنند و همین کار منشا همه ی  مشکلات روحی و روانی افراد می باشد. شاید گلاسر کمی اغراق کرده باشد ولی قطعا احساس استقلال و تصمیم گیری بر اساس معیارهای درونی یکی از عوامل مهم موفقیت در ارتباط است.

کسانی که روزهای اوایل ازدواج آن هاست معمولا آنقدر غرق در دیگری می شوند که بعضی اوقات خودشان را فراموش می کنند. حواستان باشد که این احساسات اولیه به زودی فروکش می کند. مواظب باشید در روزهای اوایل ازدواج خود واقعی تان را به نمایش بگذارید و موجب ایجاد توقعات و انتظارات بیش از حد در همسرتان نشوید.

2. آمادگی برای انعطاف پذیری

آمادگی برای انعطاف پذیری

توصیه دیگری که امیدوارم خیلی آن را جدی بگیرید، انعطاف پذیر بودن است. اگر حس می کنید که هنوز هدف های بسیار مهمی و فردی در زندگی تان دارید ازدواج کردن تصمیم عاقلانه ای نیست. هنگامی شما ازدواج می کنید و روزهای اوایل ازدواج خود را میگذرانید یعنی قرار است برای موضوعات متفاوت دو نفر تصمیم بگیرند. در زندگی مشترک چالش ها نسبت به زندگی فردی بیش تر است و نیازمند انعطاف پذیری بسیاری می باشد.

 

 

3. برنامه ریزی جهت تحکیم رابطه

هیچ فردی به این نیت که روزی آن را تمام کند وارد رابطه ای نمی شود و همه ما دوست داریم رابطه هایمان پایدار بمانند. به منظور ایجاد رابطه پایدار احتیاج داریم تا برای آن برنامه ریزی داشته باشیم.

برای مثال، شما وقتی یک گل در باغچه می کارید برنامه روزانه این است که به آن آب بدهید، آن را در معرض نور خورشید قرار دهید و… به همین صورت اگر دوست دارید رابطه شما مفید و ثمربخش باشد (مانند گل) باید برای بهبود آن خصوصا در اوایل ازدواج برنامه های مشخصی داشته باشید تا پژمرده نشود.

4. ایجاد حس همدلی

درک دیگران و همدلی سبب ایجاد احساس علاقه و محبت در میان دو طرف رابطه خواهد شد خصوصا در روزهای اوایل ازدواج. همدلی به معنی توانایی فرد برای درک و فهم احساسات، افکار و اعتقادات فرد مقابل می باشد. وقتی همسرخود را به خوبی درک کنید علاقه شما نسبت به او بیشتر می شود. همسرشما هم وقتی احساس کند که شما او را به خوبی درک می کنید شما را بیشتر دوست خواهد داشت.

5. داشتن صداقت

معمولا در روزهای اوایل ازدواج افراد مایل اند تصویر خوبی  از خود به نمایش بگذارند. این کار تا جایی که به دروغگویی منجر نشود خوب و مورد تایید می باشد. افراد به کسی که به آن ها دروغ می گوید نمی توانند عشق بورزند حتی اگر آن ها را دوست داشته باشند. عشق با شناخت درست به وجود خواهد آمد و اگر همسر شما احساس کند که شما به او دروغ گفته اید دیگر نمی تواند به شما اعتماد کند.

6. ایجاد احساس امنیت

ایجاد احساس امنیت

یکی از نیازهای اساسی و اولیه انسان  امنیت می باشد. اگر مایلید همسرتان در کنار شما احساس خوشحالی و رضایت داشته باشد باید بتوانید کاری کنید در کنار شما احساس امنیت داشته باشد.

برای درست کردن احساس امنیت احتیاج نیست کار خاصی انجام دهید بلکه باید یک سری از کارها را انجام ندهید. برای مثال عیب جویی نکردن، احترام به عقیده ها، باورها و ارزش ها، مسخره نکردن، تهدید نکردن و… باعث ایجاد احساس امنیت خواهد شد. در روزهای اوایل ازدواج به این نکته توجه کنید.

7.  داشتن اهداف مشترک

اگر برنامه ریزی های مشترک داشته باشید احتمالا هدف های مشترکی برای شما  و همسرتان درست خواهد شد. یکی از دلیل های دوستی و ایجاد رابطه که نهایتا به ازدواج و زندگی پایدار منجر خواهد شد داشتن اهداف مشترک می باشد. اهداف مشترک به شما کمک می کنند که بتوانید مسیر زندگی خود را به درستی رسم کنید و نسبت به رابطه مشترک تان تعهد بیشتری داشته باشید.

 

 

زوج هایی که روزهای اوایل ازدواج خود را سپری میکنند باید بتوانند برای زندگی مشترک خود اهدافی را برنامه ریزی کنند و برای رسیدن به این اهداف به همدیگر کمک کنند.

8. فداکاری و ازخود گذشتگی

یالوم معتقد است هر فرآیندی که برای کمک به سلامت روانی انسان ها انجام می شود از تنهایی آغازشده و به رابطه می انجامد. از نظر ایشان تا زمانی که ما نتوانیم از تنهایی خودمان بگذریم، نمی توانیم با دیگراین وارد رابطه شویم.

برای داشتن رابطه ای معقول و طولانی مدت احتیاج است که بتوانیم برخی از علایق و خواسته های خودمان را فدای آرامش و آسایش همسرمان کنیم. این موضوع به ویژه در روزهای اوایل ازدواج  که هنوز به زندگی مشترک عادت نکرده اید ممکن است برای شما سخت باشد.

9. داشتن صراحت بیان

یکی از نکات بسیار مهمی که به ویژه روزهای اوایل ازدواج باید آن را جدی بگیرید این است که حرف ها و برنامه های خود را مستقیم مطرح کنید. تا هنگامی که همسرتان نیازهای شما را به درستی تشخیص نداده است لازم است که به صورت مستقیم نیازها و انتظارات خود را مطرح کنید. این کار سبب می شود که در آغاز رابطه که شناخت شما نسبت به همسرتان به اندازه کافی نیست باعث رنجیدن و ناراحتی او نشوید.

10. احترام گذاشتن به تنهایی همدیگر

احترام گذاشتن به تنهایی همدیگر

هنگامی که از یک زندگی فردی به یک زندگی مشترک وارد  میشوید و روزهای اوایل ازدواج شماست، به زمان احتیاج دارید تا بتوانید خودتان را با سبک زندگی جدید وفق بدهید. از شما انتظار می رود که بتوانید در زمان هایی که همسرتان در حال خلوت کردن با خود می باشد به تصمیم او احترام بگذارید.

احترام گذاشتن به خلوت همسرتان سبب می شود که او نیز به شما و خواسته های شما احترام بگذارد و احساس همدلی در بین شما ایجاد کند.

11. شکایت نکردن از همسر به بزرگتر خانواده

این نکته را  خصوصا در روزهای اوایل ازدواج خیلی جدی بگیرید. به هیچ عنوان مشکلات میان خود و همسرتان را به خانواده خودتان و یا خانواده همسرتان نگویید. تا جاییکه ممکن است سعی کنید مشکلات تان را خودتان حل کنید و اگر امکان پذیر نبود با مشاورین خانواده و زوج درمانگران مطرح کنید.

اینکار موجب ایجاد حریم شخصی و خصوصی میان شما و هسمرتان خواهد شد. داشتن حریم خصوصی سبب ایجاد پایداری و ثبات در زندگی مشترک می شود.

12. احترام گذاشتن به خانواده همسر

افراد معمولا در جوامع متفاوت برای پدر، مادر، خواهر و برادران خود ارزش زیادی قائل هستند. شما به عنوان همسر باید نسبت به خانواده همسرتان بتوانید احساس خوب و مثبتی داشته باشید و به آن ها احترام بگذارید. اگر همسرتان متوجه شود که شما خانواده او را دوست ندارید دچارنگرانی و کلافگی می شود و نمی تواند بین شما و آن ها تصمیم گیری کند. احترام گذاشتن به خانواده همسرتان باعث علاقه بیشتر همسرتان به شما خواهد شد.

13. احساس مسئولیت پذیری

افراد معمولا برای زندگی مشترک کسانی را انتخاب می کنند که بتوانند به آن ها تکیه کنند. این موضوع به ویژه در روزهای اوایل ازدواج که افراد هنوز به زندگی مشترک عادت نکرده اند بسیار حیاتی است. همسرشما باید بتواند روی کمک و حضور شما در مواقع بحرانی و حساس حساب کند. تلاش کنید درباره ی نیازهای همسرخود حساس باشید و احساس مسئولیت پذیری را به او انتقال دهید تا بتواند در صورت حضور نداشتن شما نیز روی کمک شما حساب کند.

14. گذشت نوبتی

در روزهای اوایل ازدواج شاید نسبت به نیازهای یکدیگرحساسیت کافی نداشته باشید و همین کار باعث بروز دعوا گردد. در صورتی که بین شما و همسرتان دعوا و جر و بحث به وجود آمد استفاده از تکنیک گذشت نوبتی خیلی موثرخواهد بود. در این تکنیک شما و همسرتان از قبل با هم قرارداد می بندید که در زمان عصبانیت به صورت نوبتی یکی از شما کوتاه بیاید. این کار موجب می شود که از بروز دعوا نترسید چون می دانید که قرار است یکی از شما گذشت کند.

 

 

15. سرزنش نکردن همسر

سرزنش نکردن همسر

اگر روزهای اوایل ازدواج شما است توصیه مهم دیگری را نیز باید رعایت کنید. زمانی که در حال حرف زدن  با همسرخود هستید بهتر است به جای جملاتی که ایرادات او را نشان دهد به بیان نظرات خود بپردازید. این کار موجب می شود که هم از انتقاد به همسرتان خود داری کنید و هم نظر خود را به درستی بیان کنید. برای مثال به جای اینکه به همسرخود بگویید چرا چای را پر رنگ و تلخ درست می کنید؟ بگویید من چای کم رنگ دوست دارم.

16. ارتباط با خانواده بزرگ تر

به یاد داشته باشید که در روزهای اوایل ازدواج شما احتیاج به کمک و همراهی خانواده خود و همسرتان دارید. با خانواده ی خودتان وهمسرتان ارتباط  داشته باشید و از تجربیات آن ها نیز استفاده کنید. در اوایل ازدواج شاید احساس تنهایی کنید ولی ارتباط با خانواده بزرگ تر به شما کمک می کند با زندگی و شرایط جدید بهتر سازگار شوید. در صورتی که با مشکلات اجتماعی و مالی و …  مواجه شدید روی کمک آن ها حساب کنید تا زندگی تان به ثبات بیشتری برسد.

17. گسترش و توسعه شبکه های اجتماعی

وقتی روزهای اوایل ازدواج سپری میکنید دوستان تان دو برابر می شوند، به خاطر اینکه دوستان همسرتان، دوستان شما نیز خواهند بود. افراد معمولا به خاطر اینکه به زندگی مشترک وارد می شوند، به مرور رابطه های خود را با دوستان خود کمتر می کنند. توصیه می کنیم تا جایی که ممکن است دوستان قدیمی و مورد اعتماد خود را از دست ندهید، زیرا باعث تنوع و رشد شما خواهند شد. داشتن دوستان زیاد باعث می شود که بتوانید در مواقع حساس روی کمک آن ها حساب کنید و در مواقع تفریح از کنار آن ها بودن لذت ببرید.

18. داشتن رابطه جنسی مناسب

رابطه ی جنسی باعث ایجاد صمیمیت و عشق در زندگی مشترک می شود. برای جذاب تر شدن رابطه جنسی سعی کنید تنوع داشته باشید. در طول رابطه به فانتزی های همسرتان توجه داشته باشید و آن ها را برآورده کنید. به این نکته توجه کنید که دلیل خیلی از طلاق ها نارضایتی از ارضای نیازهای جنسی است. از سوی دیگر ارضای درست نیازهای جنسی باعث بهبود رابطه می شود.

19. محبت کلامی

محبت کلامی

اگر آقا هستید محبت کلامی را هیچوقت فراموش نکنید. زن ها نسبت به محبت کلامی خیلی پذیرا و علاقه مند هستند. اگر در طول روز آن ها را با کلماتی مثل عزیزم خطاب کنید موجب می شود که آن ها نسبت به شما احساس علاقه زیادی پیدا کنند. استفاده از محبت کلامی سبب می شود نزدیکی و صمیمیت بیشتری نسبت به یکدیگر احساس کنید.

هیچوقت نگویید خودش می داند که من چقدر دوستش دارم. زن ها مدام به دنبال نشانه هایی از تایید شدن از جانب شما هستند حتی اگر مطمئن باشند که شما خیلی آن ها را دوست دارید.

20. جست و جوی شباهت ها

یکی دیگر از عوامل تاثیرگذار در بهبود رابطه ی زوج ها در اوایل ازدواج پیدا کردن شباهت های میان شما و شریک زندگی تان است. شباهت ها به شما کمک خواهد کرد که درک بهتری از همدیگر داشته باشید و سبب ایجاد احساس  صمیمیت میان زوج ها می شود. پیدا کردن شباهت ها باعث می شود که فعالیت های مشترک بیشتری پیدا کنیم و همبستگی و سازگاری رابطه را نیز بیشتر کنیم.

21. فراموش کردن گذشته

برخی از متخصص ها ازدواج را به معنی تولد دوباره می دانند. این جمله به این معنا است که وقتی ازدواج می کنید باید خیلی از مسائل و موضوعات خود را از قبل دفن کرده باشید. اگر به خاطر هر چیزی جزو آن دسته از افرادی هستید که در گذشته زندگی می کنید ما به شما توصیه می کنیم در این رابطه با یک روان شناس مشورت کنید.

وارد کردن تصورات و موضوعات گذشته در زندگی مشترک موجب می شود که این رابطه دچار تضاد و انحراف شود زیرا ازدواج حرکتی روبه جلو و به سمت آینده می باشد.

22. عشق بدون قید و شرط

عشق بدون قید و شرط

بارها در این مقاله تاکید کرده ایم که همسرتان را به خاطر خودش و نه به دلیل یک ویژگی یا خصوصیت خاص دوست داشته باشید. این ویژگی در ابتدای یک رابطه معنای مهم و خاصی دارد. همسر شما جهت رسیدن به شما چیزهایی را از دست داده است پس به این معنا است که او شما را دوست دارد.

اگر شما علاقمندی خود را به موضوع خاصی مشروط کنید باعث احساس حقارت در طرف مقابل می شود. این موضوع به مرور سبب دوری همسرتان از شما خواهد شد.

23. استفاده کردن از کلمات شیرین برای خطاب همسر

تحقیقات نشان داده است در صورتی که زمان خطاب همسر از کلمات مناسب استفاده کنید باعث می شود زندگی شاد تری را تجربه کنید. کلماتی مانند: “قشنگم”، “شیرینم”، “عسلم”و … کلماتی هستند که در این زمینه استفاده می شوند و به بهبود رابطه نیز کمک می کند. به صورت کلی محبت در اوایل رابطه خیلی مهم است و سبب تحکیم رابطه می شود.

 

سخن پایانی

در این مطلب تلاش کردیم نکات کاربردی و مهم را برای شما عزیزان مطرح کنیم که برای بهبود رابطه به شما کمک می کنند. مدیریت کردن رابطه به ویژه در اوایل ازدواج خیلی دشوار است. تحقیقات نشان داده که بیشترین موارد طلاق بین یک تا سه سال اول ازدواج اتفاق می افتد.

تقریبا همه ی ازدواج ها بعد از گذشت ده سال پایدار باقی خواهند ماند. به خاطر حساسیت زیاد این مقطع در دوران زندگی بهتر است برای بهبود روابط تان از مشاوره خانواده و زوج درمانگران با تجربه کمک بگیرید.

 

 

اشتراک گذاری:
دیدگاه ها

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نه + 11 =