8 روش موثر برای کاهش دادن تاثیر طلاق بر فرزند دختر

8 روش موثر برای کاهش دادن تاثیر طلاق بر فرزند دختر
فهرست مطالب

کنار آمدن با طلاق و پذیرفتن آن برای اعضای هر خانواده ای مخصوصا فرزندان راحت نیست. تاثیر طلاق بر فرزند دختر گاهی آنقدر ناگوار است که سبب ایجاد مشکلات روحی و روانی برای آنها می‌ شود.

شناخت تاثیر طلاق بر روی فرزند دختر قدم خیلی موثری برای جلوگیری از بوجود آمدن مشکلات در روابط  آینده آنها می باشد. پسرها و دخترها معمولا پس از طلاق واکنش‌ ها و روش‌ های بسیار متفاوتی  برای مقابله دارند.

 

 

به ویژه دخترها که زمان جدایی والدینشان دچار اضطراب، استرس و حتی آشفتگی عاطفی می ‌شوند. طلاق بر روی جنبه‌ های مختلف زندگی دخترها مثل چالش ‌های تحصیلی، روابط عاطفی و… تاثیر می‌ گذارد. در این مطلب سعی کرده‌ ایم در مورد تاثیر طلاق بر فرزند دختر و راه های کاهش تاثیر طلاق بر فرزند دختر اطلاعات مفیدی را در اختیار شما بگذاریم. اگر شما هم نگران دختر خردسال و یا جوان خود هستید با ما همراه باشید.

 

تاثیر طلاق بر فرزند دختر

تاثیر طلاق بر فرزند دختر

به گفته ی دکتر جان دافی: واکنش ‌های دخترها به طلاق والدینشان به عواملی مثل دلایل طلاق، شخصیت و سن خود دختر، بستگی دارد و متفاوت است. در این قسمت به چند مورد از تاثیرات طلاق بر فرزند دختر اشاره می کنیم:

1. تاثیر طلاق بر فرزند دختر باعث میشود رابطه ی اجتماعی ضعیفی داشته باشند

زمانی که فرزند دختر با طلاق والدین روبرو می شود تاثیر طلاق بر فرزند دختر باعث میشود استرس، اضطراب و نگرانی  و ناراحتی به سراغ او بیاید. این نگرانی ‌و استرس برروی رابطه ی اجتماعی او در خانه و مدرسه تاثیرات منفی می گذارد. تاثیر طلاق بر فرزند دختر به خاطر اینکه به مسائل و روابط پدر و مادرش فکر می‌ کند و در حال تجربه تغییرات منفی در خانه است، گوشه گیر و منزوی می شود.

شما باید با دختر خود ارتباط موثر و مفیدی برقرار کنید و خودتان و همسرتان به طور دائم با او در تماس باشید. هر دو والدین باید از نظر عاطفی و … در دسترس دخترانشان باشند تا آن ها کمبود محبت و روابط عاطفی را احساس نکنند. و تاثیر طلاق بر فرزند دختر باعث میشود رابطه اجتماعی خوبی نداشته باشند.

2. تاثیر طلاق بر فرزند دختر  باعث میشود دیر اعتماد می‌ کند

تاثیر طلاق بر فرزند دختر می‌ تواند دنیای دختر شما را با مشکل مواجه کند. آینده فرزند دختر نباید با طلاق خراب شود. دختر طلاق حس می ‌کند والدینش با طلاق گرفتن به او و زندگیش خیانت کرده اند به خاطر همین اعتماد در روابط را از دست می دهد. وقتی او احساس ‌کند خانواده اش از هم پاشیده، دیگر به راحتی به کسی مخصوصا به مردها اعتماد نمی ‎کند. او می ترسد با شکست مواجه شود و دوباره ضربه بخورد.

بعضی وقت ها، فرزندان طلاق بیش از اندازه روی طلاق و رابطه ی «شکست خورده» تمرکز می ‌کنند. آنها فکر می‌ کنند که سرنوشت مشابهی برای آنها رقم خواهد خورد. تاثیر طلاق بر فرزند دختر باعث سلب اعتماد او میشود.

در مورد طلاق و عشق و علاقه با دخترتان حرف بزنید. از خوبی های یک رابطه عاشقانه و  داشتن زندگی شاد و روابط سالم برای فرزندتان صحبت کنید.

 

 

3. تاثیر طلاق بر فرزند دختر منجر به مشکلات تحصیلی او میشود

اگر ذهن دخترشما درخانه با مشکلات طلاق درگیر شود، بر پیشرفت او در مدرسه تاثیر منفی می گذارد. شاید در امتحانات نمره خوبی کسب نکند یا علاقه او به فعالیت های کلاسی کاهش یابد و برای شرکت در کارهای گروهی تمایلی نداشته باشد.

سعی کنید فرزند دختر خود را از دعواها و بحث های میان خودتان و همسرتان دور کنید. تا او بتواند برروی خواندن درس های خودش تمرکز کند.

ذهن او را از نگرانی ها رها کنید. او را در درس هایش همراهی و تشویق کنید. با استفاده از جمله های محبت آمیز از او حمایت کنید. به دختر خود این اطمینان را بدهید که همچنان هم پدر و هم مادر او در کنارش هستند.

4. تاثیر طلاق بر فرزند دختر  باعث میشود شدیدا استرس داشته باشد

4. تاثیر طلاق بر فرزند دختر  باعث میشود شدیدا استرس داشته باشد

زمانی که خانواده ای با طلاق مواجه می شود، تاثیر طلاق بر فرزند دختر باعث میشود به شدت حساس شوند. دختر طلاق آنقدر اضطراب و استرس دارد که روابط اجتماعی، رفاه تحصیلی و روابط عاطفی خود را فراموش می کند. با درک احساسات و استرس های او و تشویق او به برقراری ارتباط با دیگران سبب کاهش استرس و اضطراب او می شود.

دخترها نسبت به احترام و ابراز محبت حساسیت بیشتری نشان می دهند پس پدر و مادر باید مواظب باشند که ناراحتی و عصبانیتشان بر روی روابط آن ها با دخترشان تاثیر نگذارد.

5. تاثیر طلاق بر فرزند دختر باعث میشود که در برابر رابطه های ناسالم قرار گیرند

تاثیر طلاق بر فرزند دختر که از محبت پدر محروم اند اغلب به دنبال این هستند که با برقراری رابطه عاطفی با جنس مخالف این کمبود محبت را جبران کنند. آن ها از نظر جنسی زودتر از بقیه هم سن و سال های خود فعال می شوند. منفی ترین آسیب طلاق بر دختران این است که برای جبران کمبود شخصیت پدر در زندگیشان، خود را برای هر پسری فدا می کنند.

برای کاهش تاثیر طلاق بر فرزند دختر و احتمال بوجود آمدن روابط ناسالم برای دختران طلاق، والدین باید در زمان حضور فرزندان درگیری ها و بحث هایشان را به حداقل برسانند. همچنین باید پدرها روابط عاطفی خود را با دخترانشان حفظ کنند، به او محبت کنند تا دخترانشان احتیاج نداشته باشند از مرد دیگری محبت را گدایی کند.

 

تاثیر طلاق بر فرزند دختر از کودکی تا بزرگسالی

تاثیر طلاق بر فرزند دختر از کودکی تا بزرگسالی

خیلی از والدین دوست دارند فرزندانشان بعد از طلاق تا حدی که امکان دارد دوران کودکی خود را به صورت طبیعی سپری کنند. والدین می توانند با درک اینکه چگونه طلاق احتمال دارد بر رشد دخترشان از ابتدای کودکی تا نوجوانی تأثیر بگذارد به فرزندان خود کمک کنند تا با این شرایط کنار بیایند.

طلاق و دوران کودکی دخترها ( 3 تا 13 سالگی)

طبق مطالعات انجام شده دخترهایی که در خانه شاهد جنگ و دعوای زیاد میان والدین خود بوده اند ولی در نهایت پدر و مادر آنها از هم جداشده اند، مشکلات روحی و روانی کمتری نسبت به دخترهایی که همچنان در محیط پر تشنج و کشمکش بین والدین به سر می برند، دارند.  بنابراین اگر پدر و مادر به دعواهایشان خیلی ادامه دهند، شاید راه حل مناسب تر طلاق باشد.

وقتی که دخترها دلایل طلاق را نمی ‌دانند، مخصوصا در سنین پایین، تصور می‌ کنند که آنها مقصر این جدایی میان والدین خود هستند. خیلی از کودکان این احساس گناه را در طی زندگی خود به همراه دارند.

به دخترهای خود این اطمینان را بدهید که هنوز هم می توانند روی شما و همسرتان حساب کنند تا در کنارشان باشید. وقتی فرزند های شما باور کنند که شما از آنها حمایت می ‌کنید، بهتر می ‌توانند روی بچه‌ بودن، فعالیت‌ ها و کارهای روزمره‌ شان تمرکز کنند.

بگذارید همسرتان بیشتر با دخترش ملاقات کند، زیرا کودکان معمولا می خواهند با هر دو والدین خود در تماس باشند.

طلاق و دوران جوانی  و نوجوانی دخترها ( از 14 سالگی به بعد)

یکی از مسائلی که روی دخترهای نوجوان بعد از طلاق تأثیر منفی می ‌گذارد “غیبت پدر” است. غیبت پدر، سبب ایجاد مشکلاتی در زمینه فعالیت های جنسی اولیه و بارداری برای دخترهای طلاق می‌ شود.

دختران طلاق در برابر غیبت پدر خیلی آسیب پذیر هستند. از آنجایی که بیشتر دخترها بعد از طلاق همچنان با مادر خود زندگی می‌ کنند، غیبت پدر و کمبود حضور پدر در زندگی دختر طلاق خیلی زیاد است. به خاطر همین در رابطه مادر و دختر طلاق، بخش مهم و اثر گذاری از تاثیر طلاق بر روی دختران نوجوان است.

دختران نوجوان در سنی هستند که با تغییرات هورمونی همراه با بلوغ مواجه می شوند، بعد هم از نظر عاطفی و هم از نظر جسمی آسیب پذیر هستند. بنابراین، دختر طلاق به طور بالقوه با خطرات بزرگی مواجه است. از این رو، او برای مقابله با اثرات طلاق برروی رفاه و امنیت خود به مهارت‌های مقابله و حمایت بیشتری احتیاج دارد.

 

روش های کاهش دادن تاثیر طلاق بر فرزند دختر

روش های کاهش دادن تاثیر طلاق بر فرزند دختر

همان گونه که تحقیقات نشان می دهد، طلاق احساس امنیت و رفاه دختران را تهدید می کند. بنابراین، والدین به روش هایی برای محافظت از دختران خود در مقابل اثرات نامطلوب طلاق احتیاج دارند. اگرچه هیچ روش جادویی برای برعکس  کردن اثرات طلاق بر دختران وجود ندارد، والدین می توانند برای کاهش تأثیر آن اقداماتی انجام دهند.

1. ناراحتی های خود را کنار بگذارید

وقتی با غم و اندوه خود به روشی مثبت و پیشگیرانه برخورد می کنید، به فرزندان خود نیز نشان می دهید که قوی هستید و در کنار آنها هستید. در واقع نشان می دهید قوی تر و مؤثرتر از او و احتیاج هایش حمایت می کنید.

2. عزت نفس دختر خود را افزایش دهید

هر دو والدین باید دختر خود متوجه سازند که هنوز او برای آنها خاص و مهم است.

3. ازقرار دادن کودکان در معرض دعوا خود داری کنید

پدر و مادر باید از قرار دادن دختر خود در معرض هر گونه درگیری که پیش می آید، خود داری کنند.

4. به غم و ناراحتی و سختی طلاق اعتراف کنید

طلاق برای همه افراد دردناک است. والدین باید درد جدایی را نه تنها برای خود، بلکه برای فرزندانشان هم توضیح دهند و به رسمیت بشناسند. این می تواند به والدین و فرزندان نیز کمک کند تا به سمت پذیرش طلاق و ناراحتی های موجود پیش بروند.

5. درباره ی طلاق صادق و صریح باشید

درباره ی طلاق صادق و صریح باشید

حرف زدن درباره ی مشکلات زندگی برای کودکان کوچکتر ضروری نیست، ولی پنهان کردن واقعیت های مالی و دیگر چالش ها از نوجوانان به آن ها کمکی نمی کند. آن ها باید بدانند که شما در زندگی مشترکتان مشکل دارید تا دخترتان بتواند شما را بهتر درک کنند.

 

 

6.  درباره ی عشق و علاقه خود نسبت به فرزندان حرف بزنید

والدین باید دختر نوجوان خود را متوجه سازند که همیشه او را دوست خواهند داشت و در کنار او خواهند بود و طلاق این را تغییر نمی دهد.

7. مشاوره گرفتن برای کاهش آسیب طلاق بر دختران

درمانگرها و مشاوره های حرفه ای خانواده به شما کمک می کنند تا بتوانید فضای امن و روابط عاطفی پایداری را با دخترها خود ایجاد کنید.

8. درباره ی همسر سابق خود مثبت حرف بزنید

اگر حضانت دختر با شما است، پیش او درباره ی همسرتان بدگویی نکنید. فرزند شما باید باور کند که هر یک از والدین او انسان های شریف و خوبی هستند. همه ی تلاش خود را انجام دهید تا او را متوجه سازید که تفاوت ها و اختلافات پدر و مادرش ربطی به شخصیت آن ها ندارد. دختر شما وقتی بداند پدر و مادرش هر دو خوب و قابل احترام هستند، به مراتب زندگی بهتری خواهد داشت.

 

 

اشتراک گذاری:
دیدگاه ها

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

ده − هشت =