10 نکته آشپزی تازه عروس‌ ها و لیست انواع غذاها

10 نکته آشپزی تازه عروس‌ ها و لیست انواع غذاها
فهرست مطالب

یکی از دغدغه ‌هایی که احتمال دارد تازه عروس‌ ها در روزهای شروع زندگی مشترک خود داشته باشند، آشپزی تازه عروس ها و سرو غذاهای متنوع برای همسرشان است. از این رو خیلی از عروس خانم‌ ها مدام از خود می ‌پرسند که امروز ناهار یا شام چه چیزی بپزم؟

 

بیشتر بخوانید: 23 غذای اروپایی برای منوی غذای عروسی در فصل بهار

 

اگر شما از جمله تازه عروس‌ هایی هستید که تجربه آشپزی در دوران مجردی و به  خصوص برای بیش از 4 نفر مهمان را ندارید، تا پایان این مطلب با ما همراه باشید.

در این مطلب می‌ خواهیم روش‌های آشپزی تازه عروس ها آسان و فوت و فن های ابتدایی آن را با همدیگر مرور کنیم و طرز تهیه چند نمونه غذای ساده و متفاوت را به تازه عروس خانم‌ ها و تمامی کسانی که تجربه آشپزی کمی دارند یا ندارند، آموزش دهیم.

 

بیشتر بخوانید: 18 مدل تزیین میز چرا (میزی پر از گوشت ها، پنیر، میوه های فصلی، گل ها، تزیینات و ظروف سرو غذا)

 

نکته هایی برای آشپزی تازه عروس‌ ها:

  1. اولین گام برای شروع آشپزی تازه عروس‌ های بی ‌تجربه حفظ آرامش و غلبه بر استرس است مخصوصا هنگامی که قرار است برای اولین بار از خانواده همسرتان میزبانی کنید. یکی از راه‌ های غلبه بر استرس در زمان آشپزی تازه عروس آماده کردن مقدمات آن از روز قبل از مهمانی است.
  2. لیستی از همه ی مواد غذایی مورد نیاز برای آشپزی تازه عروس ها تهیه کنید تا در هنگام خرید چیزی از قلم نیوفتد.
  3. درصورتی‌ که یکی از مواد لازم برای تهیه غذای مورد نظرتان در دسترس نبود، آن را با ماده دیگری جایگزین کنید. برای مثال می ‌توانید در سوپ به جای جعفری تازه از سبزیجات خشک یا شوید استفاده کنید.
  4. بهتر است برای مهمانی‌ های بزرگ از دستور پخت جدید استفاده نکنید. در واقع چند روز قبل حتما یکبار طرز تهیه غذای مورد نظرتان را امتحان کنید.
  5. نکته مهم دیگر در آشپزی تازه عروس ها جلوگیری از اسراف مواد اولیه است. بنابراین بهتر است قبل از پخت غذا، تعداد مهمان‌ها را در نظر بگیرید و مقدار غذا را متناسب با آن تنظیم کنید.
  6. قبل از شروع آشپزی تازه عروس ها محیط را آماده کنید. یک موسیقی ملایم بگذارید، لباس راحت بپوشید و تمامی ابزارهای آشپزی لازم را در کنار خود قرار دهید. با این کار می‌ توانید از زمان حضورتان در آشپزخانه لذت بیشتری ببرید.
  7. توجه داشته باشید که پس از تمام شدن آشپزی حتما آشپزخانه را مرتب کنید و وسایل یا ظروفی که استفاده کرده‌اید را سر جای خودشان بگذارید.
  8. معمولا در آشپزی تازه عروس ها، تنظیم چاشنی و ادویه غذا دشوارترین مرحله پخت و پز است. برای شروع بهتر است نمک و دیگر چاشنی‌های طعم‌ دهنده را کم کم به غذا اضافه کنید تا به تدریج به طعم دلخواهتان برسید.
  9. در صورتی که اولین تجربه آشپزی تازه عروس خوب از آب درنیامد، ناراحت و ناامید نشوید.
  10. قبل از شروع آشپزی تازه عروس ها از داغ بودن ماهی تابه و روغن اطمینان حاصل کنند.

 

لیست انواع غذاها برای آشپزی تازه عروس‌ها:

  1. انواع کوکو، کتلت و شامی برای آشپزی تازه عروس ها: کوکوی سیب زمینی (با سیب زمینی خام یا پخته) کوکو سبزی، کوکوی کدو، کوکوی قارچ، کوکوی مرغ، کتلت( با سیب زمینی خام و سیب زمینی پخته).
  2. انواع آش برای آشپزی تازه عروس ها: آش رشته، آش دوغ، آش ترش، آش شله قلم کار، آش جو، آش گوجه فرنگی، آش ترخینه، آش شله مشهدی.
  3. انوع سوپ برای آشپزی تازه عروس ها: سوپ جو، سوپ شیر، سوپ ورمیشل، سوپ کدو و سیب زمینی، سوپ هویج و سیب زمینی، سوپ قارچ و خامه، سوپ سبزیجات، سوپ پیاز، سوپ تره فرنگی، سوپ گوجه فرنگی، سوپ لوبیا سفید، سوپ غلات.
  4. انواع سالاد برای آشپزی تازه عروس ها: سالاد الویه، سالاد ماکارونی، سالاد سزار، سالاد تن ماهی، سالاد ژامبون، سالاد لوبیا چشم بلبلی، سالاد برنج یونانی، سالاد سیب زمینی، سالاد اندونزی، سالاد روسی، سالاد کینوا.
  5. انواع غذاهای فست فودی برای آشپزی تازه عروس ها: ماکارونی، پاستا با سس آلفردو، لازانیا، جانبو، پیتزا، چیکن استراگانوف، بیف استراگانوف، مرغ سوخاری، فیله سوخاری، بال و کتف سوخاری، شنیتسل، جوجه چینی، ناگت مرغ، پیراشکی گوشت، رولت گوشت، رولت مرغ، کیک مرغ، کیک گوشت، همبرگر، سمبوسه، اسنک، میگو سوخاری، استیک مرغ یا گوشت، مرغ گریل شده و سبزیجات، قارچ و سیب زمینی سوخاری، قارچ شکم پر، سیب زمینی شکم پر.
  6. انواع غذاهایی که با نان سرو می ‌شوند برای آشپزی تازه عروس ها: آبگوشت، کشک بادمجان، میرزاقاسمی، کوفته تبریزی، کوفته برنجی، کباب تابه‌ ای، خوراک لوبیا، عدسی، خوراک مرغ و لوبیا سبز، تاس کباب، املت قارچ، املت سبزیجات، املت مکزیکی، حلیم بادمجان، کشک و کدو، اشکنه، فلافل، یتیمچه، دلمه برگ کلم، دلمه برگ مو، دلمه فلفل، دلمه بادمجان.
  7. انواع پلوها برای آشپزی تازه عروس ها: لوبیا پلو، چشم بلبلی پلو، عدس پلو، هویج پلو، استامبولی، کلم پلو، باقالی پلو، شوید پلو، نخود پلو، سبزی پلو، دم پختک باقالی، ماش پلو، آلبالو پلو، شیرین پلو، مرصع پلو، زرشک پلو با مرغ، اسفناج پلو، رشته پلو، ته چین مرغ، ته جین گوشت، ته چین بادمجان، میگو پلو، پلو بخارایی، کشمش پلو، دمی گوجه.
  8. غذاهای خورشتی برای آشپزی تازه عروس ها: قرمه سبزی، قیمه، ماهی، مسما غوره و بادمجان، مسما غوره و کدو، خورشت بامیه، خورشت خلال کرمانشاهی، خورشت کرفس، مرغ شکم پر، ماهی شکم پر، فسنجون، مرغ ترش، باقالی قاتوق، خورشت به آلو، قلیه ماهی، اردک شکم پر، خورشت ناردون، نرگسی اسفناج، خورشت آلو و اسفناج، خورشت زرشک و آلو.

در ادامه طرز تهیه و دستور پخت تعدادی از این غذاها را برای آشپزی تازه عروس ها آموزش خواهیم داد.

کوکوی قارچ( آشپزی تازه عروس):

کوکوی قارچ

مواد لازم این غذا برای آشپزی تازه عروس ها:

  • قارچ نگینی خرد شده: 300 گرم
  • سیب زمینی پخته شده و رنده شده: 3 عدد
  • پیاز رنده و آب گرفته شده: 1 عدد
  • تخم مرغ: 3 عدد
  • جعفری خردشده: 3 قاشق غذاخوری
  • آرد: یک قاشق غذاخوری
  • نمک، فلفل، زردچوبه و روغن: به میزان لازم

 

طرز تهیه کوکوی قارچ:

در آشپزی تازه عروس اول باید قارچ را به همراه کمی روغن تفت می‌ دهیم تا آب قارچ تبخیر شود. در صورت تمایل و برای پیشگیری از تغییر رنگ قارچ‌ ها می ‌توانید در این مرحله کمی آبلیمو به آن اضافه کنیم. سپس قارچ، سیب زمینی، پیاز رنده شده، جعفری خردشده و تخم مرغ، آرد و نمک و فلفل و زردچوبه را به خوبی با همدیگر مخلوط می‌کنیم.

فراموش نکنید که در هنگام افزودن تخم مرغ‌ ها، ترکیب سیب زمینی و قارچ حتما خنک شده باشد. در مرحله آخر مقداری روغن در تابه ریخته و پس از داغ شدن مقداری از مواد را با دست فرم داده و در تابه سرخ می ‌کنیم.

آش رشته( آشپزی تازه عروس):

آش رشته

مواد لازم این غذا برای آشپزی تازه عروس ها:

  • نخود، لوبیا چیتی، لوبیا قرمز: 3 چهارم لیوان
  • عدس: یک چهارم لیوان
  • سبزی آش: 300 گرم
  • پیاز خردشده: دو عدد بزرگ
  • سیر خردشده: یک بوته
  • نعنا داغ: یک قاشق غذاخوری
  • کشک پاستوریزه: 250 گرم
  • رشته آش: به مقدار لازم
  • روغن: به مقدار لازم
  • نمک و فلفل و زردچوبه: به مقدار لازم
  • آب: 10 تا 12 لیوان

 

طرز تهیه آش رشته:

حبوبات را از شب قبل بخیسانید سپس تمامی آن ها به جز عدس را در آب جوش ریخته و اجازه می دهیم بپزد. در مرحله بعد عدس را در 12 لیوان آب جوش ریخته تا کمی بپزد. در مرحله بعد دیگر حبوبات پخته شده و سبزی آش را اضافه می‌ کنیم و اجازه می ‌دهیم کاملا بپزند. در این فاصله پیازهای خلالی را سرخ می ‌کنیم تا طلایی شوند. سپس نوبت سرخ کردن سیر است. توجه داشته باشید سیر باید طلایی شود لذا از سرخ کردن زیاد آن بپرهیزید.

بهتر است از دستمال برای گرفتن روغن اضافی پیازداغ و سیر داغ استفاده کنیم. پس از جمع کردن سیرها از ماهی تابه، نعنا و ادویه را به آن اضافه کرده و در حد 30 ثانیه با حرارت ملایم تفت می‌ دهیم. نیمی از سیرداغ، پیازداغ و نعنا را به آش اضافه کرده و نیمی دیگر را برای تزئین نگه می ‌داریم.

در صورت تمایل می‌ توانید در این مرحله نیمی از کشک را هم به مواد اضافه کنید. در انتهای پخت رشته را به آش اضافه کرده و 10 الی 15 دقیقه اجازه می ‌دهیم تا بپزد. در هر مرحله از پخت درصورت نیاز به افزودن آب، از آب جوش استفاده می‎ کنیم. بعد از جا افتادن آش، آن را در ظرف مناسب سرو کرده و با کشک و مابقی پیاز داغ، سیر داغ و نعنا آن را تزئین می ‌کنیم.

سوپ قارچ و خامه( آشپزی تازه عروس):

سوپ قارچ و خامه

مواد لازم این غذا برای آشپزی تازه عروس ها:

  • خامه: 200 گرم
  • قارچ: 200 گرم
  • پیاز: 1 عدد
  • کره: یک قاشق غذا خوری
  • آرد: 3 قاشق غذا خوری
  • عصاره مرغ: 1 عدد ( قابل جایگزینی با آب مرغ)
  • شیر: 1 لیتر
  • نمک و فلفل و آویشن: به میزان لازم

 

طرز تهیه سوپ قارچ و خامه:

پیاز رنده شده و کره را تفت دهید. سپس قارچ خرد شده و ادویه به جز نمک را به آن اضافه کنید و اجازه دهید سرخ شود. شیر را جوشانده و به همراه عصاره مرغ یا آب مرغ داغ به آرامی به قارچ اضافه کنید. آرد را الک کرده و به همراه نمک به سوپ اضافه کنید. توجه داشته باشید در تمامی مراحل پخت حرارت باید ملایم باشد.

اجازه دهید سوپ غلیظ شود. در این مرحله کمی از سوپ را به خامه (که به دمای اتاق رسیده است) اضافه کنید و سپس خامه را به سوپ اضافه کنید و شعله را خاموش کنید. سوپ شما آماده است. می ‌توانید در زمان سرو آن را با جعفری خورد شده تزئین کنید.

توجه: جهت خوشمزه ‌تر شدن سوپ شیر و خامه، در زمان اضافه کردن خامه، مقداری پنیر گودا هم به آن اضافه کنید.

سالاد اندونزی ( آشپزی تازه عروس):

سالاد اندونزی

مواد لازم این غذا برای آشپزی تازه عروس ها:

  • کلم بنفش خرد شده: یک پیمانه
  • کلم برگ سفید خرد شده: دو پیمانه
  • کالباس: 200 گرم
  • ذرت پخته شده: نصف پیمانه
  • نخودفرنگی پخته شده: یک پیمانه
  • هویج پخته و خرد شده: 2 عدد
  • خیارشور زنده یا خردشده: 4 عدد
  • سس مایونز و روغن زیتون: به میزان لازم

 

طرز تهیه سالاد اندونزی:

همه ی مواد را با یکدیگر مخلوط کنید و سپس به مدت 2 ساعت در یخچال قرار دهید تا طعم مواد با همدیگر ترکیب شود. این پیش غذای آسان گزینه مناسبی برای هنرنمایی تازه عروس‌ها در مهمانی‌ها است.

رولت گوشت ( آشپزی تازه عروس):

رولت گوشت

مواد لازم برای لایه بیرونی:

  • گوشت چرخ کرده: 300 گرم
  • آرد: دو قاشق غذا خوری
  • تخم مرغ: یک عدد
  • پیاز رنده شده (آب پیاز گرفته شود): یک عدد
  • نمک و فلفل: به میزان لازم

 

مواد لازم برای لایه میانی:

  • پیاز خورد شده: یک عدد
  • قارچ خرد شده: یک لیوان
  • فلفل دلمه خرد شده: یک عدد
  • جعفری خرد شده: به میزان لازم

 

مواد لازم جهت تهیه سس:

  • پیاز خرد شده: یک عدد
  • رب گوجه: یک تا دو قاشق غذاخوری
  • گوجه فرنگی پوست گرفته و خرد شده: دو عدد
  • آب: دو لیوان
  • نمک و فلفل و زردچوبه: به میزان لازم

 

طرز تهیه رولت گوشت:

ابتدا مواد لایه بیرونی را به شرح زیر آماده می ‌کنیم. گوشت چرخ شده، پیاز، آرد و تخم مرغ را با همدیگر مخلوط کرده و به ‌خوبی ورز می ‌دهیم تا حالت چسبندگی نداشته باشد. سپس در یخچال قرار داده تا کمی استراحت کند.

برای تهیه مواد میانی، پیاز را کمی تفت داده و سپس قارچ و فلفل دلمه‌ ای و جعفری را به آن اضافه نموده و چند دقیقه دیگر تفت می ‌دهیم. حرارت را زیاد کنید تا قارچ آب نیاندازد.

سپس مواد گوشتی را روی سلفون پهن می ‌کنیم و مخلوط قارچ و فلفل را در وسط گوشت گذاشته و با کمک سلفون آن را رول می ‌کنیم به ‌طوری که هیچ حفره ‌ای در لایه خارجی وجود نداشته باشد. رولت گوشت را در به مدت یک ساعت در یخچال قرار داده و سپس در مقدار کمی روغن سرخ می‌ کنیم.

برای تهیه سس، اول پیاز را تفت داده سپس ادویه، رب و گوجه فرنگی خرد شده را را اضافه کرده و اجازه می‌ دهیم سرخ شوند. سپس آب را افزوده و به محض جوشیدن، رولت را به آن اضافه می‌ کنیم و اجازه می ‌دهیم با حرارت ملایم بپزد و جا بیفتد. تازه عروس‌ها می ‌توانند این غذا را به همراه برنج یا نان برای ناهار یا شام سرو کنند.

 

بیشتر بخوانید: چگونه یک منوی غذای گیاهی (وگان) برای جشن عروسی تان داشته باشید

 

املت مکزیکی ( آشپزی تازه عروس):

املت مکزیکی

مواد لازم این غذا برای آشپزی تازه عروس ها:

  • پیاز خردشده: یک عدد
  • فلفل دلمه ‌ای سبز: یک عدد
  • فلفل دلمه‌ ای قرمز: یک عدد
  • گوجه فرنگی: دو عدد
  • تخم مرغ: دو عدد
  • ریحان خردشده: یک قاشق سوپ خوری
  • روغ زیتون: دو قاشق سوپ خوری:
  • آب لیموی تازه: یک قاشق غذاخوری
  • نمک و روغن و فلفل: به مقدار لازم

 

طرز تهیه املت مکزیکی:

ابتدا روغن را داغ کنید و سپس پیاز خردشده را تفت دهید تا طلایی شود. سپس فلفل دلمه ‌ای خردشده را اضافه کنید. گوجه فرنگی را هم خرد کرده و وسط آن ها را خالی کنید و به مواد اضافه کنید. در این مرحله ادویه و آبلیمو را هم اضافه کنید. بعد از اینکه مواد به خوبی نرم شدند، نوبت اضافه کردن تخم مرغ‌ ها است.

در تابه جداگانه روغن زیتون را داغ کنید و گوشت جدا شده گوجه فرنگی را به همراه کمی آبلیمو و ریحان و نمک و فلفل را در آن تفت دهید. سپس املت را به همراه سس آماده شده سرو کنید.

پلو بخارایی ( آشپزی تازه عروس):

پلو بخارایی

مواد لازم این غذا برای آشپزی تازه عروس ها:

  • برنج: 3 پیمانه
  • گوشت: 300 گرم
  • هویج: 4 عدد
  • کشمش پلویی: 100 گرم
  • ادویه پلویی: 1 قاشق غذاخوری
  • پیاز خلالی: یک عدد.
  • روغن و نمک و فلفل: به میزان لازم
  • زعفران: به مقدار لازم

 

طرز تهیه پلو بخارایی:

روغن را داغ نموده و پیاز را به آن اضافه می ‌کنیم تا کمی نرم و سبک شود. سپس گوشت خردشده به همراه ادویه پلویی شامل زیره، گل محمدی، تخم گشنیز و هل را اضافه کرده و تفت می‌ دهیم. در این مرحله آب جوش را به گوشت اضافه کرده و روی حرارت ملایم اجازه می‌ دهیم به خوبی بپزد.

هویج خلالی شده را بعد از پخت گوشت به آن اضافه می ‌کنیم. در طول پخت در صورت نیاز آب جوش به مواد اضافه می کنیم. برنجی که از شب قبل خیسانده بودیم و کشمش و کمی روغن را به ترکیب گوشت اضافه می ‌کنیم و روی حرارت ملایم اجازه می‌ دهیم تا آب برنج تبخیر شود.

سپس دم کنی گذاشته و منتظر می ‌مانیم تا برنج دم بکشد البته درصورتی‌ که تازه عروس‌ها تمایل دارند این غذا را به صورت مجلسی سرو کنند می ‌توانند برنج و کشمش را به گوشت اضافه نکرده و برنج را جداگانه دم کنند و در زمان سرو با کشمش تفت داده و ترکیب گوشتی تزئین کنند. می‌ توانید برای عطر و طعم بیشتر کمی زعفران هم به برنج اضافه کنید.

این غذای خوشمزه و جدید می‌ تواند حسابی هنر و سلیقه عروس خانم را به نمایش بگذارد.

خورشت زرشک و آلو مازندرانی ( آشپزی تازه عروس):

خورشت زرشک و آلو مازندرانی

مواد لازم این غذا برای آشپزی تازه عروس ها:

  • پیاز: یک عدد
  • آلو بخارا: 250 گرم
  • زرشک: 50 تا 100 گرم
  • رب گوجه فرنگی: یک قاشق غذاخوری
  • نمک و فلفل و زردچوبه: به میزان لازم
  • روغن و کره: به مقدار لازم
  • زعفران دم کرده: به میزان لازم
  • مرغ: به میزان لازم

 

طرز تهیه خورشت زرشک و آلو:

ابتدا مرغ را به خوبی به ادویه آغشته کرده و سپس در مقداری روغن سرخ کنید. در مرحله بعد پیاز را تفت داده و رب را به آن اضافه کنید و  اجازه دهید سرخ شود. سپس مقدار کمی آب جوش به آن افزوده، حرارت را کم کرده و تکه‌ های مرغ سرخ شده را به آن اضافه کنید تا مغزپخت شوند. در انتهای پخت زعفران دم کرده را هم اضافه می ‌کنیم.

در مرحله بعد آلوی خیسانده شده در کمی کره تفت داده و سپس نصف لیوان آب به آن اضافه می‌کنیم تا مغزپخت شوند. در صورت تمایل می‌ توانید دو قاشق غذاخوری شکر به ترکیب آلو و زرشک اضافه کنید تا طعم ترش و شیرین به خورشت بدهید. در انتها هم زرشک را به ترکیب اضافه کنید.

در انتهای پخت مرغ می‌ توانید سس زرشک و آلو را به آن اضافه کنید تا طعم‌ها به خوبی باهم ترکیب شوند و درصورتیکه می ‌خواهید خورشت ظاهر مجلسی خود را داشته باشد. ترکیب زرشک و آلو را بعد از سرو مرغ در ظرف مورد نظر، روی آن بریزید.

این غذای خیلی خوشمزه مازندرانی می ‌تواند گزینه خیلی مناسبی برای شام و ناهار مهمانی و آشپزی تازه عروس باشد.

 

 

اشتراک گذاری:
دیدگاه ها

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

12 + هفت =