چگونه یک منوی غذای گیاهی (وگان) برای جشن عروسی تان داشته باشید

چگونه یک منوی غذای گیاهی (وگان) برای جشن عروسی تان داشته باشید
فهرست مطالب

در کنار همه ی کارهای جشن عروسی، نهایی کردن و انتخاب منوی شام یکی از چالش ‌برانگیز ترین تصمیمات خواهد بود. به ویژه برای زوج هایی که می خواهند منوی غذای گیاهی (وگان) سرو کنند این مسئله دشواری دو چندانی به همراه خواهد داشت.

این انتخاب می تواند به این دلیل باشد که آن ها در زندگی روزمره شان رژیم غذایی گیاه خواری را رعایت می کنند و یا به غذا های سازگار با محیط زیست علاقه مند هستند، به هر دلیلی که باشد، انتخاب غذا های این سبک منو ها کمی سخت تر خواهد بود. اگر شما منوی غذای گیاهی (وگان) را در نظر دارید، باید بتوانید هم به محدودیت های این رژیم غذایی پایبند باشید و هم غذایی را سرو کنید که مهمانان تان از آن لذت ببرند.

خبر خوب این است که نهایی کردن منوی شام همیشه استرس زا نیست. ممکن است یک منوی غذای گیاهی (وگان) را انتخاب کنید که نه تنها شخصیت شما، سبک زندگی و نوع رابطه تان با همسرتان را نشان می‌دهد، بلکه همه سلایق و ذائقه ها را در خود جای می دهد . با سرو کردن انواع غذا های خوشمزه شما به مهمان هایتان ثابت می کنید که لازم نیست حتما از غذا هایی که بر پایه گوشت هستند استفاده کنند تا غذای شان خوشمزه شود بلکه می توانند از غذا های گیاهی نیز لذت ببرند.

 

 

برای اینکه در این کار به شما کمک کنیم، از افرادی که در این زمینه حرفه ای هستند و سرآشپز های غذای وگان و گیاه خواری و همچنین متخصصان تغذیه گیاهی سوال هایی را پرسیده ایم تا بهترین نکات و ترفند های برنامه ریزی یک منوی غذای گیاهی (وگان) را که کسل کننده نباشد در اختیار شما قرار بدهیم. همچنین در این بخش، ایده هایی از منوی غذای گیاهی که بدون شک برای شما الهام بخش خواهند بود آورده‌ایم.

 

چرا باید برای جشن عروسی یک منوی غذای گیاهی انتخاب کنیم

در پذیرایی جشن عروسی تان، سرو کردن منوی غذای گیاهی فواید بی شماری خواهد داشت. حتی اگر شما خودتان در رژیم غذایی روزمره تان رژیم غذایی وگان یا گیاه خواری را رعایت نمی‌کنید، اما چند دلیل عمده برای اینکه زوج ها منوی گیاه خواری را انتخاب می کنند وجود دارد :

سبک زندگی شما را نشان می دهد

عروسی شما یکی از مهمترین و بزرگترین مناسبت هایی است که در طول زندگی تان اتفاق می افتد. بنابراین هر کدام از جزئیات آن باید معرف شما به عنوان یک زوج باشد. از آنجایی که غذایی که در طول این جشن سرو می کنید به مهمان هایتان نظر کلی راجع به شما از جمله غذای مورد علاقه تان را نشان می دهد، سرو کردن منوی غذای گیاهی یک تجربه ی جالب و لذت بخش برای همه خواهد بود.

اگر شما به طور معمول از منوی غذای گیاهی استفاده می کنید، داشتن یک منو که انتخاب های رژیم غذایی شما در آن منعکس شده باشد هیچ ایرادی ندارد. زوج هایی که منوی غذای گیاهی دارند می توانند در عروسی شان غذا های وگان سرو کنند و دلیل آن کاملاً واضح است: آن‌ها خود واقعی شان هستند و غذای مورد علاقه شان را در عروسی شان می خورند! هیچ عروسی نباید به دلیل اینکه گیاه خوار است و نباید گوشت مصرف کنند در روز عروسیش تنها یک سالاد و یا کمی پاستای ساده بخورد.

سازگاری با محیط زیست

شما می توانید با داشتن منوی وگان، شیوه های تولید و مصرف سازگار با محیط زیست را رعایت کنید، تولید غذا های وگان و گیاه خواری به انرژی کمتری نیاز دارند و نسبت به غذاهایی که بر پایه گوشت هستند زباله و دور ریز های کمتری تولید می کنند. بسیاری از زوج ها ممکن است کاملاً گیاه خوار نباشند، اما تمایل دارند که جشن عروسی شان تاثیر مثبتی بر روی محیط زیست و محیط اطراف شان داشته باشد . تهیه و تولید منابع غذایی که تمرکز آن ها بر روی گیاهان است، بدون خشونت علیه حیوانات تولید می‌شود و برای افرادی که طرفدار و حامی حیوانات هستند نیز کاملا مناسب است.

مغذی بودن آن ها

نه تنها منوی وگان یا گیاه خواری برای کره زمین مفیدتر است، بلکه برای ذهن و جسم شما نیز بهتر است. منوی غذای گیاهی به دلیل اینکه پر از میوه ها و سبزیجات تازه هستند، فواید بسیاری بر روی سلامتی انسان دارند. از تقویت خلق و خو گرفته تا پیشگیری از برخی بیماری های خاص. با این حال، متخصصان هشدار می‌ دهند که تنها به دلیل اینکه بعضی غذا ها وگان یا گیاه خواری هستند، به شکل اتوماتیک به این معنی نیست که برای شما مفید هستند.

کاری که باید حتما انجام بدهید این است که به دنبال یک رژیم غذایی گیاهخواری کامل و مغذی بگردید.  به این معنی که از میوه ها، سبزیجات، حبوبات و همه ی دانه های پختنی با طعم دهنده های طبیعی استفاده کنید.

 

چگونه بهترین سر آشپز را برای تهیه منوی غذای گیاهی پیدا کنیم

قبل از اینکه نوع غذا های وگان یا تماما گیاهخواری را انتخاب کنید، اولین قدم این است که یک سرآشپز حرفه ای در زمینه پخت غذا های گیاه خواری را پیدا کنید که غذا های مد نظر شما را به خوبی آماده کند. برای اینکه بهترین تیم آشپزی را برای عروسی تان داشته باشید این سه نکته را در ذهن تان داشته باشید  :

ابتدا تحقیق کنید

قبل از اینکه با یک سرآشپز قرارداد ببندید توصیه می شود که در فضای مجازی تحقیق کنید. صفحات مجازی شرکت مورد نظرتان را بررسی کنید و ببینید که آیا غذا هایشان به نظر خوش ‌طعم و قابل ارائه می رسد یا خیر . هر کدام از غذا های ساده شان را امتحان کنید و ببینید آیا این آیتم ها برای جشن خاص شما مناسب هستند یا نه. در نهایت نظر سایر مشتری ها را بخوانید تا متوجه شوید آیا بیشتر مشتری های آن ها تجربه مثبت و با منفی با این شرکت داشتند.

سوال بپرسید

معمولا توصیه می شود که حتماً یک بار دیگر با خود سر آشپز هماهنگی های لازم را انجام بدهید و بدانید که دقیقاً چه نوع غذای گیاه خواری را واقعاً می پزند.  به ویژه اگر شما یک سرآشپز قراردادی را استخدام می کنید، به عنوان مثال، اگر شما از آن ها درباره یک منوی وگان سوال بپرسید ، و آن ها یک منوی غذای گیاهی بدون گلوتن برای شما ارسال کند یک علامت هشدار و زنگ خطر است.

باید از قبل کاملا مطمئن شوید که تیم آشپزی شما می دانند که چگونه باید غذاهای گیاه خواری متفاوت و سازگار با محیط زیست و خاص را بپزند. گاهی بعضی از سر آشپز ها هستند که می دانند چگونه هامس یا هویج را به عنوان پیش غذا بپزند و یا پاستا با سس مارینارا به عنوان غذای اصلی تهیه کنند. چرا که این ها غذاهایی معمول و رایج است اما نمی دانند که چگونه باید یک غذای گیاه خواری متنوع و خوشمزه را درست کنند.

از قبل کمی از غذا ها را تست کنید

اگر سرآشپز شما یک مرحله تست غذا را به شما پیشنهاد می کند، پیش از اینکه هر گونه تصمیمی را نهایی کنید، حتماً کمی از غذای آن ها را امتحان کنید. به این ترتیب شما به روشنی می دانید که سرآشپز تان قادر خواهد بود غذا های خوش طعم را که متناسب با سلیقه بسیاری از افراد است را بپزد. اگر از غذای پخته شده آن ها لذت بردید، به احتمال خیلی زیاد آن ها در روز عروسی تان نیز همان غذا را می توانند به شما ارائه کنند  .

 


بیشتر بخوانید: 23 غذای اروپایی برای منوی غذای عروسی در فصل بهار


 

نکاتی برای برنامه ریزی و تعیین منوی عروسی وگان یا گیاهخواری

انتخاب منوی کاملا گیاه خواری می تواند کمی سخت و دشوار باشد، به ویژه با گزینه های خوشمزه بسیار زیادی که وجود دارد . برای اینکه این فرآیند را راحت تر کنید و یک منوی وگان یا گیاهخواری داشته باشید که همه مهمان های گوشتخوار تان را به تحسین وا بدارد این ۱۳ نکته را حتما در نظر داشته باشید:

از قبل اطلاع بدهید

برای اینکه مهمان هایتان را به خوبی آماده کنید، از قبل به آن‌ها بگویید که پذیرایی به وسیله منوی غذای گیاهی خواهد بود.  اگر شام عروسی شما به شکل بوفه یا خانوادگی سرو می شود، جزئیات غذا ها را روی آن ها بنویسید تا افراد بدانند چه چیزی قرار است بخورد. اما اگر شام به صورت نشسته و انفرادی سرو می شود لازم نیست که از قبل در خصوص مواد مورد استفاده در انواع غذا ها به آن ها اطلاع بدهید تا زمانی که قرار است غذای اصلی شان را انتخاب کنند.

استایل سرو غذا را مشخص کنید

قبل از اینکه منوی غذای گیاهی عروسی تان را تعیین کنید، مشخص کنید که چگونه می خواهید آن را برای مهمان هایتان سرو کنید . سرو غذا می تواند در بشقاب به صورت انفرادی باشد، یک شام خانوادگی و یا به صورت سلف سرویس باشد. انتخاب استایل پذیرایی به شما کمک می کند که نوع غذا ها را با توجه به نوع پذیرایی تان محدود کنید و بهتر بتوانید تشخیص بدهید که کدامشان برای جشن شما مناسب تر هستند.

به عنوان مثال در پذیرایی هایی که به صورت سنتی و نشسته انجام می شود، سه وعده غذای اصلی، پیش غذا و دسر سرو می شود. در حالی که استایل بوفه به میز های بزرگی نیاز دارد که روی آن مقادیر بسیار زیادی از غذاهای مختلف چیده می شود.

غذا های  را سرو کنید که برای شما مفاهیم خاصی دارند

منوی غذای گیاهی عروسیتان می تواند شخصیت شما و غذاهای مورد علاقه تان را نشان بدهد و یا یک خاطره را بازسازی کند . اگر شما اولین بار با همسرتان به یک مغازه سیب فروشی رفتید ، غذا هایی را که در آن ها از سیب محلی استفاده شده است انتخاب کنید و  یا ممکن است برای یک تعطیلات با هم به کشور دیگری رفته باشید و غذایی را که یاد آور آن خاطره است سرو کنید.

فصل را در نظر بگیرید

اجازه بدهید فصل عروسی تان الهام بخش شما در انتخاب منوی غذای گیاهی باشد. محصولات فصلی را در منوی غذایی تان بگنجانید . این کار باعث می شود که غذا هایتان تازه تر و رسیده تر باشد. به دلیل اینکه غذاهای وگان با گیاهان تولید می شود، شما باید از تازه ترین و شیرین ترین محصولات که کاملاً طعم مطلوبی دارند استفاده کنید.

اگر شما عروسی تان را در فصل تابستان برگزار می کنید آبمیوه هندوانه و یا کرامبل توت برای دسرتان داشته باشید. اگر عروسی تان در زمستان برگزار می شود، از سیب زمینی های برشته شده یا کبابی به عنوان ساید دیش و توفو با لعاب پرتقال به عنوان غذای اصلی تان انتخاب کنید.

غذاهایی که با آنها بیشتر آشنایی دارید را انتخاب کنید

به احتمال زیاد اکثر مهمان هایتان از قبل تجربه ی خوردن غذا های گیاهخواری یا وگان را ندارند. به جای اینکه آن ها را با غذا های جدید و عجیب و غریب آشنا کنید ، غذاهای گیاهخواری که رایج تر هستند را انتخاب کنید. غذا های معروف تر مانند پاستا، سالاد، سوپ، هامس و سبزیجات کبابی، سیب زمینی ،سالاد لوبیا و سالاد های کینوا احتمال بیشتری دارد که جمعیت زیادی را راضی کند. نسبت به غذا های وگان عجیب و پنیر های خاص که افرادی که وگان نیستند ممکن است با آن ها آشنا نباشند و تمایل ندارند که آن ها را امتحان کنند.

پروتئین را در اولویت قرار بدهید

افراد وگان و گیاهخوار بیشتر پروتئین مورد نیاز بدنشان را از گیاهان بدست می آورند، از این رو مهم است که غذایی کاملا مغذی سرو کنید تا مطمئن باشید مهمان های تان را سیر می کند. از آنجایی که هضم پروتئین به زمان بیشتری نیاز دارد، باعث می شود که افراد مدت زمان بیشتری احساس سیری کنند. پروتئین می تواند از غذاهایی با ترکیب دانه های روغنی، لوبیا، نخود، یا نخود فرنگی به همراه برنج،  عدس یا کینوا تولید شود. انواع مختلفی از لوبیا ها و عدس های پر از پروتئین وجود دارد، بنابراین می توانید غذا های متنوعی را با تم های مختلف داشته باشید.

غذاهای رنگارنگ سرو کنید

از آنجایی که میوه ها و سبزیجات اصلی ترین بخش غذاهای وگان و گیاه خواری هستند، فرصت فوق العاده ای است که با رنگ ها بازی کنید.  به جای اینکه بر روی یک نوع از محصولات تمرکز کنید تنوع بیشتری را ایجاد کنید. لازم به ذکر است که یک غذای پر طراوت می تواند مثل یک دکور زیبا در مراسم تان زیبایی آن را چند برابر کند.

بوفه با غذا های رنگارنگ، حس و حال شاد و جالب را به جشن عروسی تان وارد می کند. غذا های مختلف ترکیبی از رنگ های زرد، سبز، قرمز نارنجی،. قهوه ای و حتی صورتی و سفید را دارند و می توانند همه آن ها با هم نمایش داده شود ، به خصوص زمانی که شما دسر ها را نیز در این ترکیب می گنجانید.

غذاها را متنوع انتخاب کنید

راز اینکه همه چیز خواران را به غذاهای وگان و گیاهخواری علاقه مند کنید این است که غذاها را پر از طعم های مختلف کنید . کلید اصلی این کار همیشه این است که از گیاهان ، ادویه جات و سبزیجات مناسب فصل و تازه ، سس های خوش طعم و تزیینات زبا بهره ببرید. هر چقدر شما غذای تان را زیباتر کنید مهمان های تان کمتر دلشان برای گوشت تنگ می شود. پذیرایی با طیف وسیعی از مدل های مختلف غذا و مواد متنوع کمک می کند مهمان هایتان بهتر سیر شوند.

بر روی ظاهر غذا تمرکز کنید

درست مانند هر چیز دیگری در جشن عروسی تان، نحوه تزیین آن کلید اصلی است . مطمئن شوید که تیم آشپزی تان غذا هایی را سرو می‌کند که هم اشتها آور هستند و هم تزیین زیبایی دارد. برای مثال از آشپز تان بخواهید که غذا ها را با گیاهان خوراکی و گل های خوراکی از همان نوع که در تزیینات روی میزتان استفاده کرده اید تزیین کند.

فواید آن را بیشتر نشان بدهید

با تمرکز بر روی فواید غذاهای گیاهخواری که در عروسی سرو می کنید مهمان های تان به بخش شام به عنوان یک فداکاری نگاه نخواهند کرد . برچسب ها یا علائم زیبایی را روی میز هایتان بگذارید که مواد مغذی غذا ها در آن نوشته شده باشد. بنابر این می توانند آن را ببینند و بدانند که منوی غذای وگان به معنی محدودیت نیست.

معمولا توصیه می شود که در منو بنویسید که این غذای وگان چگونه پخته شده است و چگونه به محیط زیست کمک می کند.  بعضی از زوج ها نوشته ی کوچکی پشت منوی غذایی شان اضافه می کنند که لیستی از تاثیرات مثبتی است که مهمان ها تنها با صرف یک وعده غذای وگان بر روی محیط زیست داشته اند.

نگران کمی زیاده روی نباشید

به جای اینکه غذاهایی را که فقط شامل میوه ها و سبزیجات هستند سرو کنید، می توانید غذا هایی کمی متنوع تر نیز سرو کنید. به هر حال جشن عروسی یک مناسبت خاص است ، بنابراین شما این اجازه را دارید که قواعد را کمی کنار بزنید و راحت تر باشید  . نگران نباشید که چند آیتم سرخ کردنی نیز در نهایت داشته باشید. یا غذا هایی که نسبت به غذاهایی که در رژیم روزمره تان دارید کمی شور تر ، شیرین تر و یا کمی چرب تر هستند. سپس این مواد را با سالاد های فصلی سبک، رنگارنگ و زیبا متعادل کنید .

غذا های گیاه خواری به علاوه منویی که گزینه ‌های این چنینی داشته باشد، می تواند باعث شود که مهمان های تان در تمام طول شب انرژی کافی برای رقصیدن را داشته باشند. لازم نیست که حتماً به مهمان های تان تنها سبزیجات بدهید و تمام طول شبانه آن ها را گرسنه نگه دارید.

تنها غذا های حجیم انتخاب نکنید

از طرف دیگر نمی خواهید فقط غذاهای سنگین و پر از کالری را از ترس اینکه مهمان هایتان سیر نشوند انتخاب کنید. معمولا زوج ها تمایل دارند که از غذا های فوق العاده جذاب ، متنوع و پر از مواد غذایی مختلف انتخاب کنند و از مهمان هایشان به خوبی هر چه تمام تر پذیرایی کنند اما مهم این است که همیشه تعادل را حذف کنید. اگر همه آیتم های منویتان پر حجم و سنگین باشد، باعث می شود که مهمان هایتان سنگین شوند و حس و حال رقصیدن نداشته باشند. نگران نباشید و چند خوردنی تازه و سبک را به منویتان اضافه کنید تا سایر آیتم ها را متعادل کند.

به نظرات مخالف توجه نکنید

اگر تصمیم دارید که منوی غذایی وگان یا گیاهخواری داشته باشید، ممکن است از طرف دوستان و خانواده تان با مخالفت مواجه شوید.  فقط به دلیل اینکه آنها تصمیم شما را درک نمی کنند، به این معنی نیست که باید حتما با آن‌ ها کلنجار بروید و نظرشان را عوض کنید. سرو کردن غذا هایی که مطابق نظر خودتان است  و سلیقه ی شما را نشان می دهد، کاری است که باعث می شود جشن عروسی شما خاص برگزار شود. بنابراین اعتماد به نفس داشته باشید و کار خودتان را انجام بدهید.

 


بیشتر بخوانید:  12 نکته برای اینکه منوی غذای عروسی شما حساسیت های مهمان ها را نیز در بر بگیرد


 

ایده های منوی غذای گیاهی

اگر شما به دنبال ایده ها و غذا های بیشتری هستید که از آن ها الهام بگیرید، در این بخش چندین غذای مختلف گیاهی به عنوان پیش غذا و همچنین دسر برایتان آورده ایم. فارغ از اینکه مراسمتان را در چه فصلی برگزار می‌کنید، و در چه زمانی از سال این کار را می‌کنید ، این غذا های وگان و گیاه خواری تعداد زیادی از مهمان هایتان را راضی خواهد کرد.

پیش غذا

  • نخود فرنگی تازه :  با خمیر مایه تر و تازه و همراه نخود سبز و پوره نعناع ، تزیین شده با سماق و پنیر بادام
  •  زرد آلوی گریل شده:  همراه خوراک لوبیای پر ادویه پوشیده شده با کمپوت ریواس چینی، بادام هندی شور و آویشن
  •  توفو بادام زمینی :  چاشنی بادام زمینی و مرزه که روی توفو های کبابی ریخته شده است
  •  سیب زمینی های دوبار پخته شده :  با پنیر بادام هندی و پیازچه آماده می شود
  • فلفل های لعاب دار :  روی آن ها را با دانه های کنجد خرد شده و گل پیازچه تزیین شده است
  • دیپ تاهینی لیمو ترش :  با سبزیجات خام سرو می شود

غذای اصلی

  •  قارچ پورتوبلو ولینگتون:  به همراه چغندر تفت داده شده و نوشیدنی سرو می شود
  •  لازانیا:  راگو(مواد داخل لازانیا)  قارچ، کدو سبز کبابی، و توفو پنیر ریکوتا
  • لوبیا و مغز ذرت پخته برای تابستان :  پوست لوبیا ،  فلفل های کبابی، ذرت شیرین، لوبیا سبز و چیلی اسموکی
  • کاری ژاپنی :  یوبا سرخ شده، سبزیجات تابستانی، برنج یاس و ترشی لوبیا
  • پالاک دال :  ترکیبی از عدس زرد و اسفناج ارگانیک تازه به همراه ادویه جات که با هم میکس می شود
  • کوفته مالایی :  سیب زمینی شیرین و پیراشکی سبزیجات در سس بادام هندی به هم راه هم

ساید دیش

  • هویج کبابی :  هویج های کبابی را با رازیانه طعم دار کنید ،پوره هویج بنفش، زیتون های که آب ان ها گرفته شده و پرالین گردو
  • سالاد جوانه بروکسل ای سرخ شده:   با سس رادیکچیو، عدس و انار
  •  مخلوط سیب زمینی شیرین و نخود :  میسو و زنجبیل، سیب زمینی شیرین به همراه نخود های ادویه دار
  •   بیسکو مارچوبه:  با کرم نارگیل ، فوکاچیکا ، و تره فرنگی تند
  •  ماکارونی پخته شده و پنیر:  ماکارونی در سس پنیری کرمی که با شیره نارگیل و خمیر مایه از مواد مغذی پر شده
  • سالاد یونانی :  گوجه های رسیده و خیار تازه بر روی آرگولا به همراه وینگرت سرو می شود

دسر

  •  کیک رژیمی:  پر شده با سس لپه و سرو شده به همراه کرم خامه ای وانیلی
  •   بستنی و مغز گردو بلوندی :  بلوندی کره بادام زمینی به همراه شکلات، جو دوسر پرک، شیر ،ژلاتو ، و بادام زمینی های شیرین که روی آن پاشیده شده
  •  کیک کابلر هلویی:  با بستنی، شیر بادام دارچینی وانیلی ، گردوی آمریکایی و توت فرنگی های تازه سرو می شود
  • چیز کیک :  تکه هایی از چیز کیک ها به سبک نیویورک به همراه توت فرنگی تازه
  • گاناش شکلات سفید و میوه های تازه :  با خامه فرم گرفته نارگیلی تزیین شده است

 

منبع: brides

 

اشتراک گذاری:
دیدگاه ها

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

هجده − یازده =